A Nyugatinál csaptak össze a tüntetők a rendőrökkel

Csütörtökön éjfél előtt nem sokkal a túlóratörvény ellen tiltakozó tömeg a Kossuth tértől megindult az Alkotmány utcán a Nyugati-pályaudvar felé. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületébe megpróbáltak behatolni a tüntetők, a rohamrendőrök azonban épp időben érkeztek ahhoz, hogy ezt megakadályozzák. A minisztériumnál rövid dulakodás támadt.

A rendőrök itt is könnygázt fújtak, a parkoló autókhoz szorították a tüntetőket, néhányan láthatóan meg is sérültek.

Fotó: Kiss Bence

A megmaradt, kb. 1000 főnyi tüntető negyed 1-kor kiért a Szent István körútra, ahol rendőrautók kíséretében az Oktogon felé kezdtek vonulni, leállítva a forgalmat, Elegünk van szólamot skandálva. A körútra több rendőri kisbusz is érkezett, amikből rohamrendőrök szálltak ki.

A rendőrök a körúton több tüntetőt is letepertek, a Nyugati-pályaudvarnál sorfalat álltak.

Fotó: Halász Júlia

A rendőrsorfalnál itt is dulakodás támadt, a rendőrök ugyanis megpróbáltak átengedni egy buszt, ez azonban elsőre nem sikerült, mert kevesebben voltak jóval a helyszínen lévő tüntetőknél.

Fotó: Kiss Bence

A tüntetők ezután tovább vonultak az Oktogon felé, kukákat borogatva (ezek többségét más tüntetők visszatették a helyükre). Az Oktogonnál nagyobb létszámú rendőrcsoport várta őket, de innen is továbbmentek a körúton.

A Király utca környékén a rendőrök kettéválasztották a tömeget, megpróbáltak oszlatni, egyre kisebb csoportokra bontották a tüntetőket, a rendőrség itt komoly erőket mozgósított.

Fotó: Kiss Bence

A Momentum közben a kőbányai kapitányság előtt tüntetett, itt tartják fogva Donáth Annát, akit a Kossuth térről vittek el. A Momentum szerint a rendőrség nem akarja beengedni hozzá az ügyvédjét sem.

A körúton a rendőrök háromnegyed 1-re egy gyors akcióval gyakorlatilag teljesen feloszlatták a tömeget, nem csoda, rengetegen voltak.

Ez a tüntető egy rendőrautó visszapillantóját törte le, mielőtt letepertékFotó: Halász Júlia

Sok tüntető, akit a rendőrök körbezártak, inkább beült valamelyik körúti kocsmába.

Fotó: Kiss Bence/444
Fotó: Kiss Bence

A körút melletti járdák azonban hosszan megteltek külön-külön kisebb körülvett tüntetőcsoportokkal.

Fotó: Kiss Bence
Fotó: Halász Júlia

Hajnali 1 táján az MSZP-s Kunhalmi Ágnes megérkezett a 10. kerületi rendőrségre, ahol néhány tucat momentumos várja a Kossuth térről elvitt alelnöküket, Donáth Annát, akihez még mindig nem engedtek ügyvédet. Kunhalmi parlamenti képviselőként bemehetett a kapitányságra, nem tudni, mit sikerül elintéznie, de a momentumosok azt mondják, ők maradnak, amíg Donáthot ki nem engedik.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.