Ezzel a nyomtatott, meztelennős mémmel fogadták az új kollégákat a BKV dolgozói a hatvanas években

ÉLET
2018 december 14., 05:35

Olvasónk, Brigitta anyukája 1962-ben költözött fel Bakonyszűcsről Budapestre és a BKV-nál, pontosabban annak egyik elődcégénél helyezkedett el. (A cég a mai nevén 1969-ben alakult meg.)  A lánya elbeszélése szerint a fenti popkulturális műalkotással “az első munkanapjai egyikén látták el a kollégák.” Bár a mém első blikkre úgy néz ki, mint egy ügyes kezű rajzoló egyedi kézimunkája, még ennél is többről van szó:

"Ez nyomdai munka, nem fénymásolat vagy szalmiákos sokszorosítás, olyan, mintha saját nyomdában húzták volna le, szép fekete pontos vonalak. "

Figyeljük meg a jegy- a térképmotívum és az elsődleges nemi jegyek zökkenőmentes összeolvadását ezen a lenyűgöző, konceptuális műalkotáson!



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.