Pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket

Donáth Anna éppen a magasba emeli a füstbombát, a mögötte látható rendőrök másodpercekkel később elragadták

Nem verték meg, nem érte semmilyen fizikai atrocitás, de nem érti, hogy egy szabálysértés miatt miért tartották bezárva 8 órán keresztül. Donáth Anna, a Momentum alelnöke, akit csütörtökön este a Parlament elől vittek el a rendőrök, miután videófelvételek tanúsága szerint a magasba tartott egy füstbombát, Facebook-bejegyzésben mesélte el az estéjét.

"Ma este pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket, 4 méterre a rendőrsorfaltól, végig háttal állva nekik. Erre válaszként hátulról a földre rántottak és behúztak a rendőrsorfal mögé, fel a lépcsőkön, majd a parlament északi bejáratához vittek"

 - kezdődik a beszámoló.

A politikust a ráfújt gázsprétől eltekintve nem érte közben fizikai atrocitás. Fenntartja ugyanakkor, hogy

"indokolatlan volt mind a tömegből való kiemelésem, mind a 8 órán át tartó elzárásom."

Donáth azt sem érti, hogy a 10. kerületi kapitányságra való bevitelét követően miért csak a legvégén engedték be hozzá az ügyvédjét, miközben a rendőrök a kezdetektől megmondták, hogy csupán szabálysértési ügyről van szó.

A politkusban a töréntek ellenére maradt együttérzés a rendőrök felé:

"A helyzet abszurditását mi sem mutatja jobban, hogy a kapitányságon az ügyemben eljáró rendőrök, épp a túlórájuk túlóráit töltötték. Velem. Mert a jogaikért tüntettem. Pedig már idén 600 óra felett vannak. Havi nettó 140.000-ért."


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.