Pintér azt mondja, a közelmúltban nem ért ilyen támadás magyar rendőrt, a Teréz körúti robbantót biztos elfelejtette

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a szerdai tüntetéseket értékelő operatív értekezleten azt mondta, a demokráciát rendbontók zavarták meg, és hogy a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

A rendőrség adatai szerint szerdán 9, csütörtökön 5 rendőr sérült meg, és 8 „rendőri jelleggel ellátott autót” is megrongáltak a tüntetők.

Mikor Pintér beszélt az operatív értekezleten, csak a 9 sérült rendőrről tudhatott.

Nem tudjuk, hogy Pintér Sándor szóhasználatában pontosan mit is jelent az, hogy a közelmúltban, de 2015 szeptemberében a magyar-román focimeccs utáni zavargásokban a rendőrség állományából 23-an sérültek meg, közülük többen kórházi ápolásra szorultak.

2016. szeptember 24-én este a Teréz körúton robbant szögbomba. A támadás kifejezetten két rendőrjárőr ellen irányulhatott, a 26 éves Vantara László törzsőrmester súlyos, a 23 éves Andirkó Szabina törzsőrmester életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2016. október 26-án Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista mozgalom vezetőjének bőnyi házához érkeztek rendőrök, hogy ott házkutatást tartsanak. Győrkös egy gépkarabélyból tüzet nyitott a két rendőrre, akik közül 46 éves Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot halálra is sebezte.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.