Beer Miklós püspök üzent a tüntetőknek: „Tisztelem a fagyban tüntetőket, békésen álljatok ki az igazatokért”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több ezer ember tüntet az Alkotmány utcában a túlóratörvény ellen. A pódiumon civilek és politikusok egyaránt mondanak rövid beszédeket. Közülük is a volt KDNP-s Lukácsi Katalin beszéde szólt a legnagyobbat: a volt politikus ugyanis Beer Miklós püspök levelét olvasta fel. 

Lukácsi Katalin felolvassa Beer Miklós levelétFotó: Dimeny Andras/Dimeny Andras/Kepszerkesztoseg

Beer azt üzente, hogy 

„minden polgárnak joga van tüntetni a neki nem tetsző törvények ellen és tiszteli azokat, akik a fagyban tüntetnek”. 

A püspök - tolmácsolta Lukácsi - ugyanakkor elítélte az erőszakot: a rendőrök provokálását, a karácsonyfa és a szánkók felgyújtását.

"Tartsátok szem előtt önbecsüléseteket" - írta a püspök, aki szerint az ilyen szélsőséges helyzetekben kell megőriznünk azt, ami megkülönböztet a többi élőlénytől. "Békésen álljatok ki az igazatokért" - üzente.

A felszólalások jelenleg is tartanak, a tüntetést ebben a cikkünkben követjük. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.