A közmédia székházához tartanak a tüntetők

2018 december 16., vasárnap 16:47
379

A Kunigunda útjához, az MTVA, vagyis a közmédia székházához indultak a tüntetők a Kossuth térről. Sarkadi Zsolt becslése szerint elég sokan, nagyjából 5 ezer ember vonul. 20 óra után pár perccel már elhagyták a Flórián teret, úgyhogy nemsokára megérkeznek a közmédia elé, rigmusokat skandálnak, zúg az „Orbán takarodj!”, a „Gyertek velünk!” és a „Hazudik a tévé!”

Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

A túlóratörvény elleni hivatalos tüntetés negyed hétkor véget ért, a szervezők ekkor csak annyit kértek a tüntetőktől, hogy maradjanak békések, de irányt nem szabtak a továbbiaknak. A momentumosok hirdették meg a menetet a Margit hídon át a közmédia épületéhez, ami jó másfél óra sétára van a Kossuth tértől. 

A Jobbik szimpatizánsainak egy csoportja 19:30 körül a Batthyány téren felszállt a HÉV-re, hogy azzal jusson el az MTVA székházához. A HÉV-vel érkezők csoportokban már megérkeztek a székházhoz, ahol több száz rendőr sorakozott fel. 

Fotó: Bede Márton / 444

A rendőrség érthetetlen okból nem a Bem utcánál, hanem a Tölgyfa utca végén zárta le a Margit körutat, így a Budáról érkezők kénytelenek egy teljes kört megtenni az úton. A tüntetők első csoportjai negyed nyolc felé érték el Budát. Itt a nagy részük az Árpád útra fordult rá, észak fele, majd a Lajos utcán keresztük meneteltek a Flórián tér és a Kunigunda útja felé: 

A hídon át vonulók menetét a Momentum vezeti. Fotó: 444.hu
Fotó: Dimeny Andras/Dimeny Andras/Kepszerkesztoseg
Fotó: Dimeny Andras/Dimeny Andras/Kepszerkesztoseg
Fotó: Dimeny Andras/Dimeny Andras/Kepszerkesztoseg

A vonuló tömeg útközben megtépázott néhány konzultációs plakátot. A hangulatnak jót tett az is, amikor valaki egy „Orbán, takarodj!” feliratú drapériát feszített ki egy emeleti ablakban:

Fotó: Dimeny Andras/Dimeny Andras/Kepszerkesztoseg
Fotó: Dimeny Andras/Dimeny Andras/Kepszerkesztoseg
Fotó: Dimeny Andras/Dimeny Andras/Kepszerkesztoseg

A Kossuth tér tudósítóink jelentése szerint javarészt kiürült, csak pár tucatnyian sorakoztak fel a Parlament lépcsőjén felállt, egyelőre még nem beöltözött rohamrendőrökkel szemben.

Tudósítónk szerint itt inkább fesztiváli a hangulat, az a néhány tucat fiatal, aki ott maradt, csak szelfizget a rendőrök előtt, akik visszahúzódtak a Parlament lépcsőjén, nem biztosítanak nagy erőkkel. 

"Nincsenek köztük kitakart arcú, balhés figurák" - írta. A hangszórokból a legendás halszagú dal, a Schmidt Mária rendelte "Magyarország, halld szavunk" című nóta szól.

Miután a tüntetők java elindult a Margit hídra, a Kossuth téren csak pár tucatnyian maradtak. A hangulat este hétkor inkább fesztiváli, fiatalok szelfiznek a rendőrsorfal előtt. Fotó: 444.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt