Tarlósnak rettenetesen nem tetszik a Clark Ádám téren felépült hotel

2018 december 16., vasárnap 7:20
226

A főpolgármester a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról, hogy a főváros nincs könnyű helyzetben az építkezések engedélyeztetésénél, mert építési engedélyek kiadása nem tartozik a hatáskörébe. Az elsőfokú építési hatóság a kerület, a másodfokú pedig a kormányhivatal. 

Ezért gyakorlatilag nem tudnak megakadályozni olyan építményeket, mint amilyen a Clark Ádám téren felépült legutóbb, amelyről úgy fogalmazott: rettenetesen nem tetszik neki. 

A Clark Hotel Fotó: booking.com

Nagyon sokáig üresen állt a Lánchíd budai hídfőjénél az a terület, ahová 86 szobás szállodát építettek Orbán Viktor szurkolótársának cége, a Market Zrt.

A főpolgármester hozzátette: sokszor egy épület nem önmagában csúnya, csak nem illik a környezetébe. A közlekedési beruházásokról, felújításokról Tarlós István azt mondta:  Budapest azért érzékelt ezekből kevesebbet korábban, mert 2010 előtt „nagyon szerény számban” voltak ilyenek.

Az interjúban szóba került a CEU költözése is, amiről Tarlós azt mondta, ezt az intézményt nem tudja minősíteni, mert túl keveset tud róla. Megjegyezte: felvetődik több kérdés, amelyre lehetne pontos választ adni, például, hogy az egyetem teljesíti-e a törvényi feltételeket, mert ezt szerinte csak ellenzéki újságírók jelentették be.

Arra is panaszkodott, hogy nem tud válaszolni azokra a kérdésekre sem, kiket képeznek ott, van-e esélye bekerülni egy átlag magyar diáknak és milyen képzéseik vannak egyáltalán. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt