Corbyn arra kérte Mayt, kérjen bizalmi szavazást maga ellen a képviselőházban

A Munkáspártot vezető Jeremy Corbyn kezdeményezte Theresa May miniszterelnöknél, hogy adja meg a lehetőséget az angol képviselőház képviselőinek eldönteni, hogy megbíznak-még benne miniszterelnökként azok után, hogy a Brexit-megállapodásról történő szavazást ismét eltolták, és már január közepére halasztották. 

Jeremy CorbynFotó: PAUL ELLIS/AFP

May azért halasztotta el a legutóbbi szavazást, mert nem lett volna meg a többsége saját pártjában sem, ahol így is éppen csak túlélt egy bizalmi szavazást. A Brexit menetrendje szerint a londoni képviselőknek január 21-ig kellene szavazni.

May-nek ettől még nem kötelessége kérni a szavazást karácsony előtt, a Munkáspárt szerint viszont ennek megkerülése is csak azt bizonyítaná, hogy már a miniszterelnök sem bízik a parlament támogatásában. 

Corbyn arról beszélt hétfő este, hogy a Brexit-szavazás további halasztása elfogadhatatlan, a bizalmatlansági indítvány pedig kifejezetten azt célozza, hogy megsürgessék a Brexit-szavazást.  Corbyn beszéde után May azonnal felállt és kivonult a házból. 

A miniszterelnöknek nem kell azért azonnal megremegnie a javaslattól, kritikus Tory-csoportok is támogatják őt a Munkáspárttal szemben, az euroszkeptikus konzervatívok és az unionisták is jelezték, hogy nem hajlandóak ebben a kérdésben Corbynnal szavazni. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.