Varázslatos hely a köztévé: az épületben lévő ellenzéki képviselők helyett a Fidesz kommunikációs igazgatója szólalt meg a híradóban az épületben lévő ellenzéki politikusokról

media
2018 december 17., 11:45
comments 370

Csodás jelenet volt, amikor a köztévé előterében lévő, Facebookon folyamatosan élőző ellenzéki politikusok egyszer csak felkapták a fejüket, hogy róluk lesz szó az M1 Híradóban. Odamentek a folyosón lévő tévéhez, és ott végignézhették a róluk szóló "hírt". Az összeállítás azzal kezdődött, hogy az MTVA feljelentést tett a rendőrségen az ellenzéki képviselők ellen, akik be akartak jutni a köztévé elzárt területeire, majd mutatták, ahogy Hadházy Ákos felmászik a lépcsőn korlátján, de a biztonsági őrök visszatuszakolják. Aztán végre megszólalt egy politikus is, a köztévétől nem szokatlan módon

Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe.

Az ellenzéki politikusokat nem szólaltatták meg a riportban, ahogy az ellenzéki pártok közös nyilatkozatát sem olvasták be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.