Világrekord-gyanú: 30 méteres hullámot lovagolt meg a brit szörfös

sport
2018 december 17., 16:36
comments 28

Tom Butler angol szörfös azt állítja, megdöntötte a világrekordot, miután egy 100 láb, azaz nagyjából 30 méter magas hullámot lovagolt meg december 14-én, a portugáliai Nazaré partjainál.

A 29 éves sportoló ezzel a brazil Rodrigo Koxa rekordját adhatta át a múltnak, aki még júniusban állított fel új világrekordot, 24 méterrel.

Butler azt nyilatkozta, „olyan érzés volt, mint menekülni egy dühöngő bika elől”. Hogy hivatalosan is világcsúcstartó lett-e, az majd csak 2019 áprilisában, a WSL Big Wave Awards díjátadón derül ki, a sportszövetség akkor validálja majd az elmúlt egy év eredményeit. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.