Bencsik Gábor: Feladták a leckét nekünk, kormánypártiaknak, hogy mindent, erőből azért nem lehet

politika
2018 december 18., 15:46
photo_camera Bencsik Gábor

Sokezer dühös ember címmel írt Facebook-posztot Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője. Bencsik azt írja, „próbálom megérteni, mi történik, próbálom megtanulni a leckét, amit most az ellenzék feladott.” 

link Forrás

„Mert ne áltassuk magunkat: az elmúlt napokban az ellenzék kemény leckét adott fel nekünk, kormánypártiaknak. Ez a lecke nagyjából így hangzik: mindent, erőből azért nem lehet.”

Bencsik szerint 

  • egyrészt „a választók jelentős hányada, nagyjából két és fél millió ember most már kilencedik éve gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást ad a kormánypártoknak és személy szerint a miniszterelnöknek a cselekvésre”
  • ugyanakkor sokezer ember dühös, személy szerint Orbán Viktorra is, mert úgy érzik, semmibe veszik őket, és a kormány mindent erőből visz keresztül. 

„Ennek nem kellene így lennie. Nem jó az országnak, és nem jó a kormánypártoknak sem. Ettől az ellenzéktől, ezektől az ellenzéki pártoktól nem kell tartanunk. De a düh életre hívhat valami komoly erőt is, amely, ha építeni nem is tud, rombolni igen” - írja Bencsik.

Bencsik Gábor az utolsó közszereplők egyike, akik ugyan elkötelezett Fidesz-szimpatizánsok, de időnként kritikát is megfogalmaznak a kormányról - legutóbb például a genderszak betiltása miatt

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.