Bencsik Gábor: Feladták a leckét nekünk, kormánypártiaknak, hogy mindent, erőből azért nem lehet

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Bencsik Gábor

Sokezer dühös ember címmel írt Facebook-posztot Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője. Bencsik azt írja, „próbálom megérteni, mi történik, próbálom megtanulni a leckét, amit most az ellenzék feladott.” 

„Mert ne áltassuk magunkat: az elmúlt napokban az ellenzék kemény leckét adott fel nekünk, kormánypártiaknak. Ez a lecke nagyjából így hangzik: mindent, erőből azért nem lehet.”

Bencsik szerint 

  • egyrészt „a választók jelentős hányada, nagyjából két és fél millió ember most már kilencedik éve gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást ad a kormánypártoknak és személy szerint a miniszterelnöknek a cselekvésre”
  • ugyanakkor sokezer ember dühös, személy szerint Orbán Viktorra is, mert úgy érzik, semmibe veszik őket, és a kormány mindent erőből visz keresztül. 

„Ennek nem kellene így lennie. Nem jó az országnak, és nem jó a kormánypártoknak sem. Ettől az ellenzéktől, ezektől az ellenzéki pártoktól nem kell tartanunk. De a düh életre hívhat valami komoly erőt is, amely, ha építeni nem is tud, rombolni igen” - írja Bencsik.

Bencsik Gábor az utolsó közszereplők egyike, akik ugyan elkötelezett Fidesz-szimpatizánsok, de időnként kritikát is megfogalmaznak a kormányról - legutóbb például a genderszak betiltása miatt

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.