Sajtóklub, Echo TV: Ötezer paprikajancsi akar itt forradalmat csinálni?

Az Echo TV Sajtóklub c. beszélgetős műsorában is foglalkoztak az elmúlt napok tüntetéseivel, illetve a tévészékház ellenzéki képviselők általi meglátogatásával.

A műsort nagyjából arra a gondolatmenetre húzza fel a négy beszélgetőtárs (Bencsik, Huth, Bayer, Szentesi Zöldi), hogy miközben Magyarországnak már csak tíz év kell ahhoz, hogy utolérje Ausztriát, "sorosista, kiképzett bolondok" kavarják fel a gazdasági csoda előtt álló ország nyugalmát.

Bayer azzal nyit, hogy vibrátor méretű forradalom zajlik. Hogy pontosan mire gondol, nem derül ki, hacsak nem az tűnt fel neki, hogy az ellenzéki képviselők között - a fideszes gyakorlathoz képest - feltűnően nagy a nők aránya.

Mindenre azért van szükség, mert még véletlenül Nyugaton "elhiszik a népek", hogy itt jobb élni, mint ott. Nyugaton ugyanis - amit éppen utol akarunk érni - már nincs béke.

A Békemenet találta fel a Hősök terét

A köztévében éjszakázó, a demonstrálók petícióját beolvastatni, de minduntalan a köztévé fegyveres biztonsági őreibe botló akaró ellenzéki képviselők egytől-egyig bohócok: a lépcsőn felmászó Hadházy Ákos a pókember, Kunhalmi Ágnes a macskanő szerepét játszotta.

Huth szerint ezeket a politikusokat még Horn Gyula, de még Kovács László is kidobta volna az MSZP-ből. Annyira életképtelenek a mostani tüntetéseken megjelenő politikusok, hogy még azt az ötletet is a CÖF által szervezett Békemenettől "nyúlták le", hogy honna, hová vonuljanak, ezért kezdődött a vasárnapi tüntetés a Hősök terén.

"Mi lenne akkor, ha ezek a sikítozó nők és ez a szimuláns, bukott ember felelős posztot töltenének be Magyarországon? ...és most semmilyen minősítés jobbról vagy balról nincs bennem" - fejti ki Szentesi Zöldi László.

Paprikajancsik Európa-szerte

A műsorban ezután végigveszik, hogyan tüntetnek a "sorosista szervezetek" olyan sikeres kormányok ellen, mint az olaszországi Salvinié, de hasonló történik Ausztriában (a hétvégén vonultak fel több ezren a kormány politikája ellen), és Bayer meglátása szerint Varsóban is egy hónapon belül hasonló történik majd. Sorosék Szlovákiában is ott vannak: Szlovákiában a maffiaügyekkel foglalkozó később meggyilkolt újságíró miatt kirobbant tüntetéseket is a kretén anarchisták fújták fel.(Franciaországról - ahol szintén tüntetnek, de a magyar kormánymédia ott éppen a tüntetőkkel szimpatizál - nem esik szó.)

A több ezer tüntető - akik több napja felvonulnak a hideg ellenére Budapesten -, Bayer szerint csak "ötezer paprikajancsi", akik "forradalmat akarnak csinálni", de amikor hideg lesz, akkor "ötszázan" maradnak".

Bayer elmondja, ő bármikor kivisz az utcára 12 ezer embert, "csak szólni kell neki".A beszélgetők nincsenek nagy véleménnyel a vidéki tüntetésekről sem, amit szintén Soros György szervez: 100-150 hülye kivonul és hülyeségeket kiabál. "Ez volna a forradalom? Ugyan már!" Szerintük az történik, hogy győri diákok akarják megmondani a kecskeméti szakembereknek, hogy mennyit dolgozhatnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.