Facebook-kommentekre mutogatva vihorászik az ellenzéken a közszolgálati híradó

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két egymást követő, de egymástól nagyon eltérő hangulatú blokkban foglalkozott a köztelevízió esti híradója az MTVA-nál történt vasárnapi incidensekkel. Németh Balázs műsorvezető előbb katonás szigorral konferálta fel a riportot, amiből kiderült, hogy olyan brutális támadás érte a köztelevíziót, mint intézményt, hogy az MTVA 

30 különböző jogcímen tett feljelentést a stúdióba behatolni igyekvő ellenzéki képviselők ellen.A következő blokkot viszont arra építették fel, hogy az események valójában komikusak voltak: több ellenzéki politikus, mint az ajtóról lepattanó Kunhalmi Ágnes vagy a földön vergődő Varju László bohócot csinált magából, és kétségtelenül nevetségesen viselkedtek - most pedig ezen röhög az ország.

 Közszolgálati csatornán olyat még biztos nem láttunk, hogy 

egy ellenzéki politikus - Hadházy Ákos - arcát kimerevítették, hogy látható legyen: egy ponton elmosolyodott (mielőtt megpróbált felmászni a stúdióba vezető lépcsőn).

De az is újdonság, hogy a közmédia szerkesztői - akik annyira megfélemlítve érezték magukat, hogy nem voltak hajlandóak találkozni a politikusokkal - 

mémeket szemléznek, és Facebook-kommentekre (!!!) ujjal mutogatva vihorásznak azon, hogy egy ellenzéki politikus fegyveres biztonságiak erőszakkal kiraknak egy közintézményből. 

Szél Bernadett Facebook-oldalát elemezték:

Kunhalmi sem úszta meg. Kiderült, valaki abból gyártott mémet, hogy"hivatalos Wikipedia" oldalán megtalálták, korábban színészkedett:

A riport zárultával Németh Balázs műsorvezető még látványosan a szemét is megtörölte, mint aki könnyesre röhögte magát:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.