Facebook-kommentekre mutogatva vihorászik az ellenzéken a közszolgálati híradó

Két egymást követő, de egymástól nagyon eltérő hangulatú blokkban foglalkozott a köztelevízió esti híradója az MTVA-nál történt vasárnapi incidensekkel. Németh Balázs műsorvezető előbb katonás szigorral konferálta fel a riportot, amiből kiderült, hogy olyan brutális támadás érte a köztelevíziót, mint intézményt, hogy az MTVA 

30 különböző jogcímen tett feljelentést a stúdióba behatolni igyekvő ellenzéki képviselők ellen.A következő blokkot viszont arra építették fel, hogy az események valójában komikusak voltak: több ellenzéki politikus, mint az ajtóról lepattanó Kunhalmi Ágnes vagy a földön vergődő Varju László bohócot csinált magából, és kétségtelenül nevetségesen viselkedtek - most pedig ezen röhög az ország.

 Közszolgálati csatornán olyat még biztos nem láttunk, hogy 

egy ellenzéki politikus - Hadházy Ákos - arcát kimerevítették, hogy látható legyen: egy ponton elmosolyodott (mielőtt megpróbált felmászni a stúdióba vezető lépcsőn).

De az is újdonság, hogy a közmédia szerkesztői - akik annyira megfélemlítve érezték magukat, hogy nem voltak hajlandóak találkozni a politikusokkal - 

mémeket szemléznek, és Facebook-kommentekre (!!!) ujjal mutogatva vihorásznak azon, hogy egy ellenzéki politikus fegyveres biztonságiak erőszakkal kiraknak egy közintézményből. 

Szél Bernadett Facebook-oldalát elemezték:

Kunhalmi sem úszta meg. Kiderült, valaki abból gyártott mémet, hogy"hivatalos Wikipedia" oldalán megtalálták, korábban színészkedett:

A riport zárultával Németh Balázs műsorvezető még látványosan a szemét is megtörölte, mint aki könnyesre röhögte magát:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.