Guy Verhofstadt személyesen Mark Zuckerbergnél nyomta fel fakenews-terjesztésért a magyar kormányt

külföld
2018 december 19., 07:15

Új hadszíntér nyílt a magyar kormány és Guy Verhofstadt háborújában, miután az Európai Parlament Liberálisok és Demokraták Szövetsége frakcióvezetője egyenesen a Facebook alapítójánál nyomta fel Orbán Viktor propagandagépezetét. Verhostadt szerint a magyar kormány egy róla szóló kamuvideót terjeszt hirdetésként. 

Az egyenesen Zuckerbergnek címzett levél szerint a magyar kormány hirdetésében egy olyan videó jelenik meg, ami egyrészt hazudik, másrészt gyűlöletet szít a migránsok ellen. És egyébként is, a Euronews korábban már bebizonyította, hogy ez a propagandavideó hamis.

A kifogásolt, angol nyelvű hirdetést Magyarországról nem lehet állítani, csak ha ezen az oldalon a legördülő menüből egy másik EU-tagországot választunk ki:

Verhofstadt szerint ez a hirdetés a hazugságaival és gyűlöletkeltésével egyértelműen sérti a Facebook felhasználói alapelveit, ezért kéri az azonnali eltávolítását, és azt is, hogy minden felhasználónak, aki találkozott vele, mutassák meg az Euronews videóját, hogy okulhassanak belőle. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.