Guy Verhofstadt személyesen Mark Zuckerbergnél nyomta fel fakenews-terjesztésért a magyar kormányt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Új hadszíntér nyílt a magyar kormány és Guy Verhofstadt háborújában, miután az Európai Parlament Liberálisok és Demokraták Szövetsége frakcióvezetője egyenesen a Facebook alapítójánál nyomta fel Orbán Viktor propagandagépezetét. Verhostadt szerint a magyar kormány egy róla szóló kamuvideót terjeszt hirdetésként. 

Az egyenesen Zuckerbergnek címzett levél szerint a magyar kormány hirdetésében egy olyan videó jelenik meg, ami egyrészt hazudik, másrészt gyűlöletet szít a migránsok ellen. És egyébként is, a Euronews korábban már bebizonyította, hogy ez a propagandavideó hamis.

A kifogásolt, angol nyelvű hirdetést Magyarországról nem lehet állítani, csak ha ezen az oldalon a legördülő menüből egy másik EU-tagországot választunk ki:

Verhofstadt szerint ez a hirdetés a hazugságaival és gyűlöletkeltésével egyértelműen sérti a Facebook felhasználói alapelveit, ezért kéri az azonnali eltávolítását, és azt is, hogy minden felhasználónak, aki találkozott vele, mutassák meg az Euronews videóját, hogy okulhassanak belőle. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.