Guy Verhofstadt személyesen Mark Zuckerbergnél nyomta fel fakenews-terjesztésért a magyar kormányt

2018 december 19., szerda 7:15
169

Új hadszíntér nyílt a magyar kormány és Guy Verhofstadt háborújában, miután az Európai Parlament Liberálisok és Demokraták Szövetsége frakcióvezetője egyenesen a Facebook alapítójánál nyomta fel Orbán Viktor propagandagépezetét. Verhostadt szerint a magyar kormány egy róla szóló kamuvideót terjeszt hirdetésként. 

Az egyenesen Zuckerbergnek címzett levél szerint a magyar kormány hirdetésében egy olyan videó jelenik meg, ami egyrészt hazudik, másrészt gyűlöletet szít a migránsok ellen. És egyébként is, a Euronews korábban már bebizonyította, hogy ez a propagandavideó hamis.

A kifogásolt, angol nyelvű hirdetést Magyarországról nem lehet állítani, csak ha ezen az oldalon a legördülő menüből egy másik EU-tagországot választunk ki:

Verhofstadt szerint ez a hirdetés a hazugságaival és gyűlöletkeltésével egyértelműen sérti a Facebook felhasználói alapelveit, ezért kéri az azonnali eltávolítását, és azt is, hogy minden felhasználónak, aki találkozott vele, mutassák meg az Euronews videóját, hogy okulhassanak belőle.