Guy Verhofstadt kiposztolta, hogy O1G

Ez a kép a Kossuth téren készült péntek este:

Fotó: Halász Júlia/444

Ez pedig vasárnap Bristolban:

O1G, hirdeti Bristolban a transzparens.Fotó: Olvasónk, Tamás felvétele

Szombat éjjelre Simicska Lajos leghíresebb mondatának egyezményes rövidítése elérte az európai politika legfelsőbb szintjét. Az Európai Parlament liberális frakcióját vezető Guy Verhofstadt kiposztolta a tüntetés egyik élő közvetítését, és azzal kommentálta, hogy az embereknek elegük van Orbánból és társaiból, és készek arra, hogy visszavágjanak, kezdésnek szabad médiát követelve.

Ennél persze jóval érdekesebb hashtag a végén: #O1G. Alighanem eddig Verhostadt a legmagasabb rangú politikus, aki gecinek nevezte a magyar miniszterelnököt.

A magyar kormány és a korábbi belga miniszterelnök között az elmúlt időszakban még jobban elmérgesedett a viszony: Verhofstadt és a pártszövetség magyar tagja, a Momentum egy olyan óriásplakátot köröztetett az országban, amely Orbán fotójához hozzáteszi: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét”. A kormány válaszul Brüsszelben indított útnak egy plakátot, amely Verhofstadtot a terrorizmussal hozza összefüggésbe. A magyar kormány kisbuszát azonban valamiért megállították a rendőrök, a sofőr ellen eljárás indult.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.