Guy Verhofstadt kiposztolta, hogy O1G

2018 december 17., hétfő 5:10
149

Ez a kép a Kossuth téren készült péntek este:

Fotó: Halász Júlia/444

Ez pedig vasárnap Bristolban:

O1G, hirdeti Bristolban a transzparens. Fotó: Olvasónk, Tamás felvétele

Szombat éjjelre Simicska Lajos leghíresebb mondatának egyezményes rövidítése elérte az európai politika legfelsőbb szintjét. Az Európai Parlament liberális frakcióját vezető Guy Verhofstadt kiposztolta a tüntetés egyik élő közvetítését, és azzal kommentálta, hogy az embereknek elegük van Orbánból és társaiból, és készek arra, hogy visszavágjanak, kezdésnek szabad médiát követelve.

Ennél persze jóval érdekesebb hashtag a végén: #O1G. Alighanem eddig Verhostadt a legmagasabb rangú politikus, aki gecinek nevezte a magyar miniszterelnököt.

A magyar kormány és a korábbi belga miniszterelnök között az elmúlt időszakban még jobban elmérgesedett a viszony: Verhofstadt és a pártszövetség magyar tagja, a Momentum egy olyan óriásplakátot köröztetett az országban, amely Orbán fotójához hozzáteszi: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét”. A kormány válaszul Brüsszelben indított útnak egy plakátot, amely Verhofstadtot a terrorizmussal hozza összefüggésbe. A magyar kormány kisbuszát azonban valamiért megállították a rendőrök, a sofőr ellen eljárás indult.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt