Leléptették Farkas Flóriánt

Azt már az áprilisi országgyűlési választások után kiderült nyáron, hogy Farkas Flóriánt szépen lassan kivezeti a hatalomból a kormány: júniusban ugyanis maga Balog Zoltán, az EMMI egykori minisztere lett a roma felzárkóztatási program miniszterelnöki biztosa. Ezt a feladatot korábban a Farkas Flórián tölötte be.

A 24.hu most azt írja, a Roma Integrációért Országos Szövetség (RIOSZ) vezetőségét is otthagyja a Fidesz cigány politikusa. Ez az a szervezet, amelyet 2017-ben alapított Farkas, hogy átvegye az Országos Cigányönkormányzat (ORÖ) feladatait. Az ORÖ ugyanis nem tudott elszámolni 1,3 milliárd forint elszámolásával.

A 24.hu azt írja, ezzel tényleg "a lecsóba" megy Farkas, akit korábban korrupciógyanús ügyletek miatt maga Lázár János is bírált meg nem nevezve ugyan, de körülírva személyét.

A 24.hu úgy tudja, a RIOSZ élére egy korábbi ORÖ-s vezető tisztségviselő, Babai János kerül. (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.