Ajjaj, valaki túljárt a magyar terrorellenes erők eszén

2018 december 20., csütörtök 8:28
127

Közeleg a karácsony, és visszhangzik a magyar kormánypárti média attól, hogy Nyugaton már mindennek vége van, mert a terrorfenyegetettség miatt kerítéssel, fegyveres őrökkel, katonákkal, rendőrökkel és barikádokkal őrzik a karácsonyi vásárokat. Ezek a cikkek nem mulasztják el megjegyezni, hogy bezzeg Magyarországon sokkal jobb a helyzet, itt nincs terrorfenyegetettség, mi békében vásárolhatjuk a túlárazott, vizezett forraltbort és a lángosként, langallóként vagy lepényként eladott olajos-zsíros sültliszt-pamacsokat a Budapest karácsonyi vásárokon.

Ez persze nem teljesen igaz, a rendőrség és a TEK ugyanis ahogy tavaly, idén is őrzi a karácsonyi vásárt, nehogy a magyar választók megfeledkezzenek a leselkedő veszélyről. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója épp csütörtökön reggel beszélt arról az M1-en, hogy „a magyar hatóságok mindent elkövetnek, hogy az országszerte megnyílt karácsonyi vásárok látogatói biztonságban legyenek; a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a nagyobb helyszíneken a katonai rendészek is biztosítanak”.

Ennek egyik formája a sok BRFK feliratú betonakadály, amiket azért helyeztek ki a belvárosi vásárokat körülvevő utcákban, hogy ne lehessen nagyobb járművekkel a tömegbe hajtani. Ilyen, gázolásos merénylet történt már Berlinben, Nizzában és Barcelonában is.

Olvasónk, András képén azonban látszik, hogy a budapesti betonakadályokat kihelyező hatóságok eszén túljártak:

Fotó: Olvasónk, András

Tavaly a TEK nem volt a helyzet magaslatán a karácsonyi vásárban, akkor valaki vörös festékkel fújta le a karácsonyi vásárban parádézó páncélosukat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt