Ajjaj, valaki túljárt a magyar terrorellenes erők eszén

Terrorizmus
2018 december 20., 08:28
comments 126

Közeleg a karácsony, és visszhangzik a magyar kormánypárti média attól, hogy Nyugaton már mindennek vége van, mert a terrorfenyegetettség miatt kerítéssel, fegyveres őrökkel, katonákkal, rendőrökkel és barikádokkal őrzik a karácsonyi vásárokat. Ezek a cikkek nem mulasztják el megjegyezni, hogy bezzeg Magyarországon sokkal jobb a helyzet, itt nincs terrorfenyegetettség, mi békében vásárolhatjuk a túlárazott, vizezett forraltbort és a lángosként, langallóként vagy lepényként eladott olajos-zsíros sültliszt-pamacsokat a Budapest karácsonyi vásárokon.

Ez persze nem teljesen igaz, a rendőrség és a TEK ugyanis ahogy tavaly, idén is őrzi a karácsonyi vásárt, nehogy a magyar választók megfeledkezzenek a leselkedő veszélyről. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója épp csütörtökön reggel beszélt arról az M1-en, hogy „a magyar hatóságok mindent elkövetnek, hogy az országszerte megnyílt karácsonyi vásárok látogatói biztonságban legyenek; a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a nagyobb helyszíneken a katonai rendészek is biztosítanak”.

Ennek egyik formája a sok BRFK feliratú betonakadály, amiket azért helyeztek ki a belvárosi vásárokat körülvevő utcákban, hogy ne lehessen nagyobb járművekkel a tömegbe hajtani. Ilyen, gázolásos merénylet történt már Berlinben, Nizzában és Barcelonában is.

Olvasónk, András képén azonban látszik, hogy a budapesti betonakadályokat kihelyező hatóságok eszén túljártak:

photo_camera Fotó: Olvasónk, András

Tavaly a TEK nem volt a helyzet magaslatán a karácsonyi vásárban, akkor valaki vörös festékkel fújta le a karácsonyi vásárban parádézó páncélosukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.