Albánia iráni diplomatákat utasított ki

Albánia kiutasított két iráni diplomatát - közölték az albán hatóságok szerdán.

A tiranai külügyminisztérium szóvivője arról számolt be, hogy a kiutasított irániak az ország biztonságát fenyegető illegális tevékenységet folytattak, amivel megsértették a diplomatákra vonatkozó szabályokat.

John Bolton, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója a Twitteren azt írta, hogy a kiutasítottak egyike az iráni nagykövet, de ezt Albániában nem erősítették meg. Bolton egyúttal támogatásáról biztosította Albániát az Irán „felelőtlen európai és globális fellépése” elleni kiállásban.

Albániában él az iráni Népi Modzsáhed Szervezet (Modzsáhedin-e-Halk) nevű emigráns ellenzéki mozgalom mintegy kétezer tagja (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.