Albánia iráni diplomatákat utasított ki

külföld
2018 december 20., 05:11
comments 1

Albánia kiutasított két iráni diplomatát - közölték az albán hatóságok szerdán.

A tiranai külügyminisztérium szóvivője arról számolt be, hogy a kiutasított irániak az ország biztonságát fenyegető illegális tevékenységet folytattak, amivel megsértették a diplomatákra vonatkozó szabályokat.

John Bolton, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója a Twitteren azt írta, hogy a kiutasítottak egyike az iráni nagykövet, de ezt Albániában nem erősítették meg. Bolton egyúttal támogatásáról biztosította Albániát az Irán „felelőtlen európai és globális fellépése” elleni kiállásban.

Albániában él az iráni Népi Modzsáhed Szervezet (Modzsáhedin-e-Halk) nevű emigráns ellenzéki mozgalom mintegy kétezer tagja (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.