„Kaszák, kapák kiegyenesednek” – mondta Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnökeFotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Székely Tamás, a – sztrájkelőkészítő bizottságban is benne lévő – Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, a vegyipari és energiaipari dolgozókat tömörítő VDSZ elnöke így reagált arra, hogy Áder János aláírta a túlóratörvényt: kaszák kapák kiegyenesednek, innentől kezdve a sztrájk szervezése még intenzívebbé válik.

Az Index azt írja, Székely közölte: Magyarországon további 3 konföderáció van, azokból a tagszervezetek csatlakoznak majd a sztrájkokhoz. Elmondta, hogy pénteken mennek ők is tüntetni, és január elejére is szerveznek egy nagy tüntetést. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.