Több száz ember tüntetett a kormány ellen Vácon is

politika
2018 december 20., 08:36
comments 33

Szerdán több mint 1000 ember tüntetett a túlóratörvény elfogadása után Egerben, de volt nagyobb megmozdulás Nyíregyházán és Debrecenben is. Csütörtök reggel aztán kaptunk képanyagot a váci megmozdulásról is. 

Az eseményt szervező Matkovich Ilona újságíró és önkormányzati képviselő elmondása szerint a helyi ellenzéki pártok és civilekkel együtt nagyjából 400-an vonultak fek a  -9 fokban megtartott rendezvényen, ahol felolvasták a pártok (közmédia által megtagadott) ötpontos követelését, és Beer Miklós váci megyéspüspök tüntetőknek írt szavait is. 

Matkovich szerint ritka alkalom volt ez a konzervatív város életében, ahol nagyon ritkán vannak ellenzéki politikai megmozdulások.

Beszédet mondott többek közt Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa és Lukácsi Katalin is, de képviseltette magát a helyi Jobbik és az LMP is:

photo_camera Fotó: Matkovich Ilona
photo_camera Fotó: Matkovich Ilona
photo_camera Tordai Bence beszél Fotó: Szarka Zoltán
photo_camera Lukácsi Katalin is szót kapott  Fotó: Szarka Zoltán

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.