10 új szánkót vitt a Kossuth térre a Gyimesvölgye Férfikórus, Latorcai János fogadta őket az ország karácsonyfájánál

POLITIKA
2018 december 21., 11:50
comments 446

Új szánkókat vitt az elmúlt napokban ellopott, megrongált sporteszközök helyett a budapesti Kossuth térre pénteken a Gyimesvölgye Férfikórus, aminek a tagjait Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke fogadta az ország karácsonyfájánál.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (b2), Antal Tibor, a Gyimes Völgye Férfikórus kórusvezetője (b) és kórustagok az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-én.
photo_camera Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (b2), Antal Tibor, a Gyimes Völgye Férfikórus kórusvezetője (b) és kórustagok az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-én. Az Ország Karácsonyfája körül – immár hagyományosan – 120 szánkóból álló kerítést állítottak fel. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Antal Tibor kórusvezető a 10 szánkó átadásakor elmondta: a Fölszállott a páva című tehetségkutató meghívására érkeztek Budapestre a Gyimesekből, de hallva és követve a magyarországi eseményeket, egy embereként döntöttek úgy, hogy pótolják az árva gyerekeknek szánt, megrongálódott szánkókat, hozzájárulva az ő ünnepükhöz is.

Latorcai János azt mondta, az elmúlt 10 nap alatt komoly károk érték az Országgyűlést, a karácsonyfát és az azt körülvevő szánkókat, amiket rászoruló gyerekeknek szántak. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az itt történt rombolás és pusztítás híre karácsonyi gondolatot szült a gyimesi kórus tagjaiban, és a szeretet jegyében pótolják a tönkretett vagy elvitt szánkókat.

Az Országgyűlés alelnöke reméli, ennek a cselekedetnek az üzenete messze túl fog mutatni az országhatáron, és nemcsak a Kárpát-medencében, hanem az egész világnak jelzi, hogy a magyar nép karácsonykor is a szeretetet látja és azt tartja követendőnek – írja az MTI.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A szánkók körül egy ideje nagy felhajtást csap a kormány, a Belügyminisztérium közleményt adott ki róluk, Latorcai János pedig a karácsonyfa körül történtekre hivatkozva bizonygatta, hogy azok, akik tiltakoztak a túlóratörvény és a különbíróságok felállítása ellen, nem tisztelik az alapvető értékeket, nem tisztelnek másokat, nem tisztelik a kereszténységet, „a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt, a kis Jézust sem”.

A 10 új szánkóval talán behegednek a magyar állam óriási sebei, és végre túl tudnak lépni ezen a gyalázatos gaztetten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.