Latorcai: A tüntetők nem tisztelik még „a kis Jézust sem”

vallás
2018 december 14., 12:09
comments 650

Azok, akik az elmúlt napok agresszív cselekményeinek résztvevői voltak, nem tisztelnek senkit és semmit – mondta Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke az MTI-nek.

Úgy fogalmazott:

nem tisztelik az alapvető értékeket, nem tisztelnek másokat, nem tisztelik a kereszténységet, „a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt, a kis Jézust sem”.

Azt állította, a tüntetők azt ordították, égjen a karácsonyfa, égjen a rendőr, a keresztény értékeket valló magyar embereket gyalázták, és ezeknek az agresszív politikai provokátoroknak egyetlen céljuk van csak, a balhé és a rongálás. (Itt írtunk arról, milyen volt a tüntetés.)

Az Országgyűlés alelnöke sorolta, hogy a szerda és csütörtök esti tüntetések résztvevői a nemzet karácsonyfája körül elhelyezett, a rászoruló gyerekeknek készített szánkó-kerítést szétrugdosták, a díszvilágítást elszaggatták, a karácsonyfa drótkötelét kibontották, a fát megpróbálták feldönteni, 20 szánkó eltűnt, egyet felgyújtottak, a nemzet főterére frissen telepített növények egy részét kitépkedték, a rendezett parkot feldúlták.

Kitért arra is, hogy a füves területen tüzet gyújtottak, a sétányon a padokat, a járólapokat és a nemzet lobogójának árbocát összefirkálták, a főlépcső előtti öntöttvas oszlopokat összekötő robusztus láncot elvitték és a főlépcsőt festékkel, a Országház bejáratainak környékét tojással beszennyezték, betörték a Ház ablakát is.

Ami történt, számunkra elfogadhatatlan, mert a törvényeket mindenkinek be kell tartania. A hétköznapi emberek betartják a törvényeket, nem lopnak és nem rongálnak. A törvényeket a politikai provokátoroknak is be kell tartani, ők sem lophatnak, ők sem rongálhatnak – mondta Latorcai János az MTI-nek.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (j) és Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára az ikonosztázszentelésen a hajdúszoboszlói Istenszülő Oltalma görögkatolikus templomban 2017. február 12-én.
photo_camera Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (j) és Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára az ikonosztázszentelésen a hajdúszoboszlói Istenszülő Oltalma görögkatolikus templomban 2017. február 12-én. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A kormány már csütörtökön arról beszélt, hogy a tüntetők kereszténygyűlölők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.