Még mindig keresik a bécsi lövöldözőt

külföld
2018 december 21., 16:16
comments 49

Az osztrák rendőrség kizárta, hogy terrorcselekmény történt volna Bécsben, ahol pénteken lövésektől egy ember meghalt, egy pedig életveszélyesen megsebesült, amikor rájuk lőttek egy belvárosi étteremben. Az elkövetőt a rendőrség továbbra is keresi, cáfolták az elfogásról szóló korábbi híreket. Ugyanakkor közölték, hogy a lakosság nincs veszélyben.

photo_camera Fotó: JOE KLAMAR/AFP

A bűntény helyszínét lezárták, az étterem környékén sisakos, golyóálló mellényeket viselő rendőröket és egy rendőrségi helikoptert lehetett látni. A lövöldözés háttere egyelőre tisztázatlan, ahogy az sem tudni, kik voltak az áldozatok. A rendőrség szóvivője szerint az elkövető és az áldozatok ismerhették egymást. Hozzátették, hogy külföldiekről van szó. Szemtanúk beszámolói szerint a tettes a lövések leadása után egy autóban menekült el a helyszínről. (Die Presse/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.