Megszűnik a Zoom.hu

2018 december 21., péntek 14:57
134

Tarjányi Péter lapja az oldalán közölte, hogy „Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője az újság működtetését a mai nappal befejezi, és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul”.

Tarjányi Péter

Farkas Csilla, megbízott főszerkesztő a megszűnéssel kapcsolatban azt írta: 

„A tulajdonosi döntést a szerkesztőség csak elfogadni tudja, és sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását. A Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették. Elhivatottságuknak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az elvárt és a korábban ismert egyedi látogatószámokat jelentősen meghaladva – a portál az egyik legsikeresebb időszakát élte.”

Tarjányi Péter már 2008-ben is indított egy hírportált zoom.hu néven, de egy évvel később eladta az oldalt üzemeltető céget egy Seychelles-szigetekre bejegyzett vállalkozásnak, mely milliós beszállítói tartozásokat halmozott fel. Az oldal nem sokkal később pedig megszűnt. 

Majd az üzletember 2017-ben újraindította az oldalt Zappe Gábor főszerkesztésével, aki azután távozott, hogy Tarjányi levetetett egy cikket, ami Orbán család pénzügyeivel foglalkozott. Később Tarjányi elismerte, hogy ő vetette le a cikket, azt mondta:  „Feltehetek és levehetek anyagokat, senki sem tudja megakadályozni. A végén leraktuk, majd betelefonáltam és levetettem a cikket csak azért is.” 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt