Nem kell az elsősegélynyújtási ismereteket igazoló papír a jogosítványhoz*

*Update: A napi.hu helyesbített, a minisztérium tájékoztatott, továbbra is kell vizsgát tenni.

December 29-től nem kell az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolás a jogosítvány megszerzéséhez, írja a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján a Napi.hu

A lap szerint ezzel azt a rendeletet módosították, ami előírta, hogy a jogosítvány  megszerzéséről szóló igazolás csak akkor adható ki, ha a vezető igazolja, hogy megvan az alapfokú iskolai végzettsége és az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolása. Az iskolai végzettség továbbra is megmarad feltételként, de az elsősegélynyújtási ismereteket kihúzták. Az nem derül ki egyértelműen, hogy az elsősegélynyújtáshoz szükséges ismeretek és a vizsga megmarad-e követelményként. Ezek a képzések többek között újraélesztésre, betegvizsgálatra és eszméletlen betegek ellátására készítenek föl. Ezzel a  tanuló vezetők körülbelül nyolc órányi képzést úsznának meg. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.