Öld meg a nevelőszüleidet - ezt javasolta az Amazon egyre parább digitális asszisztense egy felhasználónak

külföld
2018 december 22., 06:21
comments 145

A Reuters nagyobb összeállítást készített az aggasztó jelenségekről, amikor az Amazon Echo digitális asszisztense minimum furcsának mondható dolgokat művelt. Ezek között volt az is, amikor Alexa azt javasolta tulajdonosának, ölje meg a nevelőszüleit. Mint kiderült, az asszisztens kontextus nélkül idézett Redditről, de ez nem nyugtatta meg a felhasználót. Az Amazon azt ígéri, korrigálják a hibákat, és az eddiginél is nagyobb gondot fordítanak a hasonló hibák megelőzésére.

Májusban egy oregoni pár csevegett kedélyesen a parkettázásról, aztán kiderült, hogy tudtuk és beleegyezése nélkül az Amazon Echo az egészet rögzítette és továbbította egyikük beosztottjának. Egy másik esetben Alexa egy nagyon vulgáris definícióját adta meg a maszturbálásnak, de a legtöbben akkor akadtak ki, amikor egy hiba folytán az eszköz váratlanul, előzmény nélkül hangos vérfagyasztó kacajban tört ki, akár az éjszaka közepén.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.