Tisztelettel kérem az olvasót, vezessen ma nagyon óvatosan!

Itt, ahol én írom a híreket, süt a nap ezerrel, de nincs ez mindenhol így az országban. A rendőrség már figyelmeztetett, hogy sok helyütt lehet számítani ónos esőre, ezeken a területeken azt javasolják, se autóval, se gyalog ne közlekedjenek az emberek, persze már ha tehetik. De most sem könnyű a közlekedés, többfelé lassú a haladás az autópályákon, országutakon - derül ki az Útinform szombat kora délutáni összesítéséből. Azt írták:

  • Továbbra is rendkívül erős a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom az M1-M0-M5 útvonalon.
  • Többen is alternatív útvonalnak az M1-essel párhuzamos 1-es főutat választják, emiatt ott is helyenként lépésben halad a forgalom, az osztrák határ és Győr között.
  • A 84-es főúton, az osztrák határtól Kópházáig lelassult a haladás, szakaszos torlódásra kell készülni az erős forgalom miatt.
  • Az M1-es autópályán, a szokottnál is többen haladnak Budapest irányába, ez az oka annak, hogy a határtól Mosonmagyaróvár környékéig, Győr elkerülő szakaszán, majd Bicskétől egészen az M0-ig összefüggő kocsisorban, telített sávokon, helyenként lépésben halad a forgalom. A köztes autópálya szakaszokon is - látszólag indokolatlanul- tapasztalhatnak lassulásokat.
  • Az ellenkező oldalon, Budapesttől Hegyeshalomig az M1-esen jó tempóban lehet haladni.
  • Az M0-s autóúton, az M5-ös autópályáig a terelések előtt 30-40 perces araszolás vár az autósokra.
  • Aki most Hegyeshalomtól az M5-ösig közlekedik, akár két órával is hosszabb menetidővel számolhat.
  • Hegyeshalomnál az osztrák oldalon a határátkelő előtt mintegy 15 kilométeres a torlódás valamint a román, szerb és ukrán főbb határátkelőkön akár 3 óra is lehet a kilépő forgalomban a várakozási idő.
  • Mindemellett balesetek is nehezítik a közlekedést. Baleset történt az M0-s autóút déli szektorában a 21-es kilométernél, ezért az M5-ös felé csak egy sáv járható, torlódásra kell készülni.

(via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.