Minden második ember adakozott a karácsonyra készülve

ÉLET
2018 december 23., 06:40
comments 43

Még novemberben kérdeztek meg közel kétezer magyart arról, hogy mikor, kiknek, milyen jellegű és értékű adományt szokott adni.

Bár a megkérdezettek 70 százaléka átlagosnak érzi anyagi helyzetét, a többség, a válaszadók közel 60 százaléka, ennek ellenére szokott adakozni, fontosnak tartja, hogy a nála nehezebb helyzetben lévőknek segítsen,

derült ki. És nem csak a karácsonyra készülve, ugyanennyien mondták azt, hogy az elmúlt egy hónapban is adakoztak valamilyen módon, ami szerint magas arány és az adatok alapján a magyarok fogékonyak az elesettekkel szemben.

Minden ötödik ember rendszeresen, és ugyanannak a szervezetnek ad támogatást, míg a válaszadók fele alkalomszerűen, spontán adományoz egy-egy alapítványnak. A kutatás szerint a választ adók 61 százaléka pénzt adományoz, és sokan küldenek ruhákat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.