Több ezer bérkommentelője van a szerb kormánypártnak

2018 december 23., vasárnap 19:35
101
Tüntetés a kormány ellen Belgrádban. Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

A kormányon lévő Szerb Haladó Párt (SNS) vezetői nyíltan beszéltek egy rendezvényükön arról, milyen trollhadseregük van, írja a Magyar Hang.

A mérleg:

  • a pártnak 3456 bérkommentelője van, akik folyamatosan hirdetik az SNS álláspontját a közösségi médiában és a hírportálok hozzászólásai között
  • egy év alatt közel tízmillió hozzászólást gyártottak összesen 201 717 cikkhez.

Vagyis nemcsak az látszik, hogy a párt komolyan veszi a trollháborút, de az is, hogy pontosan számon is tartják a teljesítményt.

Kiderült az is: nemcsak, hogy rendszeresen alkalmaznak bértapsolókat a párt rendezvényeire, 

  • de most már minden résztvevőt le is fotóznak indulás előtt, hogy pontosan tudni lehessen, hány emberre lehet számítani, 
  • és mivel sokszor előfordult, hogy a bértapsolók bértapsolás helyett kocsmába vagy boltba mentek, most már mindig olyan helyen parkol az őket szállító busz, hogy onnan ne essen útba egyetlen kocsma vagy bolt sem.

Az SNS-nek egyébként óriási, 730 ezres tagsága van, toronymagasan vezeti a népszerűségi listákat, az ellenzék pedig teljesen széttöredezett, írja a Magyar Hang. Ezzel együtt is most már zsinórban a harmadik hétvégén tüntettek Belgrádban a kormány és a közmédia ellen, tízezrek voltak az utcán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt