Több ezer bérkommentelője van a szerb kormánypártnak

Tüntetés a kormány ellen Belgrádban.Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

A kormányon lévő Szerb Haladó Párt (SNS) vezetői nyíltan beszéltek egy rendezvényükön arról, milyen trollhadseregük van, írja a Magyar Hang.

A mérleg:

  • a pártnak 3456 bérkommentelője van, akik folyamatosan hirdetik az SNS álláspontját a közösségi médiában és a hírportálok hozzászólásai között
  • egy év alatt közel tízmillió hozzászólást gyártottak összesen 201 717 cikkhez.

Vagyis nemcsak az látszik, hogy a párt komolyan veszi a trollháborút, de az is, hogy pontosan számon is tartják a teljesítményt.

Kiderült az is: nemcsak, hogy rendszeresen alkalmaznak bértapsolókat a párt rendezvényeire, 

  • de most már minden résztvevőt le is fotóznak indulás előtt, hogy pontosan tudni lehessen, hány emberre lehet számítani, 
  • és mivel sokszor előfordult, hogy a bértapsolók bértapsolás helyett kocsmába vagy boltba mentek, most már mindig olyan helyen parkol az őket szállító busz, hogy onnan ne essen útba egyetlen kocsma vagy bolt sem.

Az SNS-nek egyébként óriási, 730 ezres tagsága van, toronymagasan vezeti a népszerűségi listákat, az ellenzék pedig teljesen széttöredezett, írja a Magyar Hang. Ezzel együtt is most már zsinórban a harmadik hétvégén tüntettek Belgrádban a kormány és a közmédia ellen, tízezrek voltak az utcán.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.