Csak négy tárcánál elégedettek a dolgozók munkájával

Nagy István agrárminiszter elégedett a saját munkájával, meg is jutalmazta magát az év végén.Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Orbán Viktor első miniszterelnöki ciklusa közepén, 2000 decemberében beszélt arról, hogy jutalom csak az elvégzett munka után jár, írja a Népszava. Eszerint idén az Agrárminisztériumban végezhették el a munkát, legalábbis a lap értesülései szerint az AM minden dolgozója, tehát az államtitkárok és maga Nagy István miniszter is egységesen 400 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapott ajándékba.

Ez alapján a mérce alapján jó munkát végeztek Kásler Miklós és Palkocics lászló minisztériumaiban is, az EMMI dolgozói fejenként nettó 200, az újonnan felállított Innovációs és Technológiai Minisztérium dolgozói pedig egységesen 100 ezer forint jutalmat kaptak.

A Honvédelmi minisztériumban kétszer 23 ezer forint volt a jutalom, de itt már a minisztérium vezetői nem kaptak belőle. A többi tárcánál nem végezhettek jó munkát, ezeknél ugyanis nem lesz jutalom. Még a pénzügyminisztériumban sem, amely ugyan 15 nap haladékot kért a válaszadásra a Népszavától, de közben a napi.hu-nak már elárulták, hogy nem osztanak idén jutalmat.