A náciktól zsákmányolt felszerelésekből készítik az orosz fegyveres erők új főtemplomának lépcsőit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a nyilatkozott az orosz fegyveres erők új főtemplomáról. Az épületet még csak tervezik, a moszkvai agglomerációban lévő, tankmúzeumáról ismert Kubinkában áll majd. A miniszter szerint a cél az, hogy az épület minden része szimbolikus legyen, éppen ezért döntöttek úgy, hogy

a lépcsőket a Nagy Honvédő Háborúban a náciktól zsákmányolt felszerelésekből olvasztják majd.

Nagy Honvédő Háborúnak az oroszok a második világháborút nevezik, nekik ugye azért honvédő ez, mert a németek mélyen behatoltak a Szovjetunió európai területeire.

Vlagyimir Putyin az orosz haditengerészet napja alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén Sojgu védelmi miniszterrelFotó: Alexander Zemlianichenko/AFP

Sojgu arról nem beszélt, honnan veszik majd pontosan a lépcsőkhöz használt anyagot, és pontosan milyen hadifelszerelésről van szó. (The Insider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.