A náciktól zsákmányolt felszerelésekből készítik az orosz fegyveres erők új főtemplomának lépcsőit

külföld
2018 december 25., 06:53
comments 299

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a nyilatkozott az orosz fegyveres erők új főtemplomáról. Az épületet még csak tervezik, a moszkvai agglomerációban lévő, tankmúzeumáról ismert Kubinkában áll majd. A miniszter szerint a cél az, hogy az épület minden része szimbolikus legyen, éppen ezért döntöttek úgy, hogy

a lépcsőket a Nagy Honvédő Háborúban a náciktól zsákmányolt felszerelésekből olvasztják majd.

Nagy Honvédő Háborúnak az oroszok a második világháborút nevezik, nekik ugye azért honvédő ez, mert a németek mélyen behatoltak a Szovjetunió európai területeire.

Vlagyimir Putyin az orosz haditengerészet napja alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén Szergej Sojgu védelmi miniszterrel 2017. július 30-án.
photo_camera Vlagyimir Putyin az orosz haditengerészet napja alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén Sojgu védelmi miniszterrel Fotó: Alexander Zemlianichenko/AFP

Sojgu arról nem beszélt, honnan veszik majd pontosan a lépcsőkhöz használt anyagot, és pontosan milyen hadifelszerelésről van szó. (The Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.