Az oroszok Kadhafi fiát is szívesen látnák a líbiai politikában

külföld
2018 december 25., 08:24
comments 53

Az orosz külügyminiszter-helyettes egy, az orosz sajtóban megjelent interjújában arról beszélt, hogy kormánya szerint Moamer Kadhafi fiának, Szaif al-Iszlam Kadhafinak szerepet kellene vállalnia a líbiai politikában. A nagyhatalmak egy ideje azt próbálják elérni, hogy az állam választással tegyen zárja le a már 7 éve húzódó polgárháborút, ami a nemzetközi beavatkozás és Kadhafi 2011-es megölése után tört ki.

Az oroszok azt állítják, ők minden líbiai politikai erővel igyekeznek kapcsolatban maradni, és ezzel elősegíteni a rendezést.

Szaif al-Iszlam Kadhafit egyébként az apja halála előtt sokan reformista örökösnek tekintették az országban, és a mai napig több törzs támogatását bírja. Apja uralmának vége után bebörtönözték, de nem sokkal ezután ki is szabadították. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.