Szőrén-szálán eltűnt 152 turista Tajvanon

A tajvani hatóságok 152 vietnámi turistát keresnek a szigetországban, akik turista vízummal érkeztek a múlt héten, és aztán felszívódtak. Mindannyian december 21 és 23 között léptek be Tajvanra.

A helyi média szerint alapból azért érkeztek, hogy illegálisan vállaljanak munkát az országban.

Az ország az utóbbi években lemondott a vízumdíjról egyes ázsiai országok - például Vietnám - esetében, hogy így pörgessék fel a turizmust. A most felszívódott 152 “turista” elég nagy pofon ennek a programnak. A helyi bevándorlási hivatal egy külön egységet hozott létre, hogy felkutassa a felszívódott embereket, és a mögöttük álló “csoportot”, valamint kitoloncolják őket.

Fotó: HSU TSUN-HSU/AFP

Tajvan a világ egyik leggazdagabb országa, nem csoda, hogy vonzza a munkaerőt. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.