Szőrén-szálán eltűnt 152 turista Tajvanon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A tajvani hatóságok 152 vietnámi turistát keresnek a szigetországban, akik turista vízummal érkeztek a múlt héten, és aztán felszívódtak. Mindannyian december 21 és 23 között léptek be Tajvanra.

A helyi média szerint alapból azért érkeztek, hogy illegálisan vállaljanak munkát az országban.

Az ország az utóbbi években lemondott a vízumdíjról egyes ázsiai országok - például Vietnám - esetében, hogy így pörgessék fel a turizmust. A most felszívódott 152 “turista” elég nagy pofon ennek a programnak. A helyi bevándorlási hivatal egy külön egységet hozott létre, hogy felkutassa a felszívódott embereket, és a mögöttük álló “csoportot”, valamint kitoloncolják őket.

Fotó: HSU TSUN-HSU/AFP

Tajvan a világ egyik leggazdagabb országa, nem csoda, hogy vonzza a munkaerőt. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.