A környezetszennyezés aggasztja leginkább a magyarokat az E.On felmérése szerint

életmód
2018 december 27., 05:11
comments 26

A klímaváltozást, valamint a környezetszennyezést tartják a legnagyobb társadalmi kihívásnak annak a hét országnak a lakosai, amelyekben az E.ON megbízásából végeztek reprezentatív felmérést - írta csütörtöki lapszámában a Népszava.

Arról érdeklődtek hétezer embertől, hogy a klímaváltozást, a környezetszennyezést, a háborút vagy a szegénységet gondolja-e a legjelentősebb problémának.

A Népszava kiemelte, hogy a magyarok, a csehek és a svédek listáját a környezetszennyezés vezeti, a britek és a románok a szegénység miatt aggódnak, a németek és az olaszok pedig a klímaváltozást vélik a legnyugtalanítóbbnak.

A magyar válaszadók 33,4 százaléka tartja a környezetszennyezést a legfontosabb kihívásnak, ezt követi a szegénység és a klímaváltozás. A magyarokat aggasztják a legkevésbé a háborúk: csupán 6,7 százalékuk véli úgy, hogy ezek jelentik a legnagyobb problémát.

A magyarok 81 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy változtatott-e már az életmódján az üvegházhatás csökkentése érdekében, ezzel az eredménnyel az élen állnak.

Emellett a magyarok csaknem fele hajlandó lenne 5 százalékkal többet fizetni fenntartható, környezetkímélő eljárással készült termékekért - olvasható a Népszavában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.