Donald Trump amerikai elnök elrepült a kis európai ország felett, amit hazánknak hívunk

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Karácsony második napján váratlan dolog történt: Donald Trump amerikai elnök egyszer csak felbukkant a nyugat-iraki al-Aszad légitámaszponton, ahol amerikai katonákkal találkozott, és megvédte sokat vitatott döntését a teljes szíriai csapatkivonásról.

Trump gépe, az Air Force One teljes titokban repült Washingtonból Bagdadba. Majd hazafelé beugrott még a németországi Ramstein katonai bázisra is, és ott tállomásozó amerikai katonákkal is találkozott.

Szokatlan dolog, hogy az amerikai elnök teljes titokban utazgat a repülőjével a világban. Az azonban látszik, hogy manapság, a hobbifotósok és a bárki által használható adatbázisok korában ez nem is olyan egyszerű. Egy brit férfi például véletlenül lefotózta az Air Force One-t, ahogy elhúzott Sheffield fölött, majd közzétette a képet, nem sokkal később pedig már amerikai tévécsatornáktól hívták, a gép mozgása pedig követhetővé vált a radaron már azelőtt, hogy a Fehér Ház egyáltalán elárulta volna, hogy Trump útra kelt.

'RCH358' VC-25 USAF - over Yorkshire - taken from Chapeltown South Yorks Boxing Day 2018 4713

Nekünk, magyaroknak azonban sokkal érdekesebb és szívmelengetőbb érzés, hogy az amerikai elnök repülőgépe egy számunkra nagyon is kedves útvonalat választott:

Utólag is üdvözlet a magyar légtérben!

(BBC)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.