Kovács Zoltán: Szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A New York Times karácsonykor a magyarországi politikai helyzetről írt. A cikkben szó esett a CEU-ról, a bíróságokról, a közelmúlt tüntetéseiről, illetve arról, hogy Orbán rezsimje mennyire tekinthető még demokráciának.

Jason Stanley, a Yale filozófiaprofesszora is nyilatkozott a cikkhez. Ő októberben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lefasisztázta Orbánt. Most olyanokat mondott, hogy ha Orbán rendszere még valamiben különbözik a fasizmustól, az az, hogy Magyarországon még nincsen Gestapo, és Orbán állam feletti ellenőrzése kevésbé szól az erőszakról, de Orbán kontrollja az állam felett pont annyira teljes, mint a fasiszta rendszerekben tapasztalható.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Időknek reagált a cikkre:

„Az elmúlt nyolc évben már megszokott módon újra szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times Magyarországgal és a miniszterelnökkel kapcsolatban.”

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart „A Soros-terv pontjai: pénzbüntetés a betelepítést ellenző országoknak” címmel az Igazságügyi Minisztériumban szeptember 26-án.Fotó: Balogh Zoltán / MTI / MTVA

Érdemben egyelőre nem cáfolt semmilyen állítást. (Magyar Idők)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.