Kovács Zoltán: Szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times

2018 december 27., csütörtök 9:08
271

A New York Times karácsonykor a magyarországi politikai helyzetről írt. A cikkben szó esett a CEU-ról, a bíróságokról, a közelmúlt tüntetéseiről, illetve arról, hogy Orbán rezsimje mennyire tekinthető még demokráciának.

Jason Stanley, a Yale filozófiaprofesszora is nyilatkozott a cikkhez. Ő októberben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lefasisztázta Orbánt. Most olyanokat mondott, hogy ha Orbán rendszere még valamiben különbözik a fasizmustól, az az, hogy Magyarországon még nincsen Gestapo, és Orbán állam feletti ellenőrzése kevésbé szól az erőszakról, de Orbán kontrollja az állam felett pont annyira teljes, mint a fasiszta rendszerekben tapasztalható.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Időknek reagált a cikkre:

„Az elmúlt nyolc évben már megszokott módon újra szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times Magyarországgal és a miniszterelnökkel kapcsolatban.”

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart „A Soros-terv pontjai: pénzbüntetés a betelepítést ellenző országoknak” címmel az Igazságügyi Minisztériumban szeptember 26-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI / MTVA

Érdemben egyelőre nem cáfolt semmilyen állítást. (Magyar Idők)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt