MTVA: Már 94 esetben tettek bejelentést a köztévét meglátogató ellenzéki politikusok miatt

2018 december 27., csütörtök 12:16
228

Az MTVA sajtóosztálya közleményt adott ki, amiben azt állítják: „eddig összesen 94 esetben tették meg a sértettek”, köztük az MTVA „a szükséges intézkedéseket, bejelentéseket és feljelentéseket az MTVA székházát ért december 16-i és december 17-i példátlan támadássorozat következtében”.

A közmédia szerint „egyes ellenzéki országgyűlési és EP-képviselők jogsértő magatartása, a munkavégzés akadályozása, továbbá a munkatársak események hatására bekövetkezett inzultálása okán több bűncselekmény elkövetésének gyanújával fordultak a sértettek a nyomozóhatóságokhoz”. Azt állítják, „hivatali visszaélés, rágalmazások, becsületsértések, személyes adattal való visszaélések, garázdaság és félelemkeltő üzenetek okán terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés valósulhatott meg”. Azt is írják, hogy továbbra is vizsgálják a „támadássorozat” cselekményeit, és megteszik „a szükséges intézkedéseket”.

Az MTVA-sokról készült felvételek „negatív értékítéletet közvetítő, feltehetően fenyegetési céllal történő közzététele” miatt korábban panaszt tettek már.

Korábban az érintett képviselők kifogásolták, hogy az MTVA biztonsági személyzete erőszakot alkalmazott velük szemben.