Rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményeznek az ellenzéki pártok a tüntetések és a túlóratörvény miatt

politika
2018 december 27., 14:43
comments 175

A parlamenti ellenzéki pártok - a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP - valamint a független képviselők a mai napon rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezték, az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták a házelnökhöz - írja közleményében a DK.

A párt közleménye szerint

  • a Fidesz súlyosan korlátozza az ellenzék jogait,
  • “gyalázatosan és törvénytelenül” vitték végig a túlóratörvény és más törvények megszavazását,
  • majd példa nélküli módon büntették a tiltakozó ellenzéki képviselőket.

A kezdeményezők a rendkívüli ülésnapon ezeket a témákat kívánják megvitatni.

Hozzátették, a házszabály szerint Kövér László házelnöknek nyolc napon belülre, vagyis legkésőbb január 4-ére kötelező összehívnia az Országgyűlés rendkívüli ülését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.