Budapesten lép fel az elmúlt évek nagyon izgalmas fiatal zongoristája

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, április 11-én játszik majd Ji-Yong Kim a Zeneakadémián. Ji mára a klasszikus zene egyik legizgalmasabb fiatal tehetségévé nőtte ki magát, a dél-koreai zongorista a Juilliard iskolában végezte tanulmányait, és mindössze 10 éves volt, amikor minden idők legfiatalabbjaként megnyerte a New York-i Filharmonikusok fiatal művészek számára meghirdetett versenyét, 2012-ben pedig a Nemzetközi Young Concert Artists meghallgatásáról hozta el az első díjat.

Bach monumentális kompozíciójából, a Goldberg-variációkból készített felvétele 2018 januárjában jelent meg, ezt a lemezt nálunk is méltatta Fazekas Gergely, többek között azt írva Ji „friss, excentrikus, intenzív” játékáról, hogy folyamatosan meglepetéseket tartogat a hallgató számára, és ha egy-egy hirtelen belebuzdulásban olykor kissé modorossá válik is, kárpótol érte a rengeteg ötlet, az elképesztően kontrollált technika és ezzel összefüggésben a hihetetlenül szép zongorahang. Ezért külön jó hír, hogy Ji éppen a Goldberg-variációkkal érkezik majd Budapestre. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.