Budapesten lép fel az elmúlt évek nagyon izgalmas fiatal zongoristája

zene
2018 december 28., 12:00
comments 35

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, április 11-én játszik majd Ji-Yong Kim a Zeneakadémián. Ji mára a klasszikus zene egyik legizgalmasabb fiatal tehetségévé nőtte ki magát, a dél-koreai zongorista a Juilliard iskolában végezte tanulmányait, és mindössze 10 éves volt, amikor minden idők legfiatalabbjaként megnyerte a New York-i Filharmonikusok fiatal művészek számára meghirdetett versenyét, 2012-ben pedig a Nemzetközi Young Concert Artists meghallgatásáról hozta el az első díjat.

Bach monumentális kompozíciójából, a Goldberg-variációkból készített felvétele 2018 januárjában jelent meg, ezt a lemezt nálunk is méltatta Fazekas Gergely, többek között azt írva Ji „friss, excentrikus, intenzív” játékáról, hogy folyamatosan meglepetéseket tartogat a hallgató számára, és ha egy-egy hirtelen belebuzdulásban olykor kissé modorossá válik is, kárpótol érte a rengeteg ötlet, az elképesztően kontrollált technika és ezzel összefüggésben a hihetetlenül szép zongorahang. Ezért külön jó hír, hogy Ji éppen a Goldberg-variációkkal érkezik majd Budapestre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.