Jól látom, mit reklámoznak egy táblán ebben a hatodosztályú, amatőr angol focistadionban?

Trükkös formáját választotta az észak-koreai vezetés a sztálinista ország nyugati propagálásának. Egy sokadosztályú angol focival foglakozó podcast, a Non League Nomads szúrta ki, hogy a Blyth Sparthans nevű patinás, 1899-ben alapított, hatodosztályú kiscsapatának pályáján kitettek egy VISIT NORTH-KOREA, vagyis LÁTOGASS EL ÉSZAK-KOREÁBA! táblát. 

A reklám a visitthedprk.org (látogasdmegakoreaindk-t.org) című oldalra visz, ahol többek között különböző árfekvésű észak-koreai társasutazásokra lehet befizetni, amik között van olcsó hosszúhétvége Pjongcsangban meg egyhetes, ezer eurós politikai társasút is, ami azt ígéri, hogy a szokásos híres látnivalók mellett lehetőséget nyújt állampárti képviselőkkel való találkozásra és eszmecserére, illetve a megtévesztő nyugati propaganda hazugságainak a leleplezésére. A vicc az, hogy azt még a “rólunk” menüpontban sem árulják el, hogy pontosan ki áll az oldal mögött, ami a domain adataiból sem derül ki, de minden bizonnyal az ország állami tusrisztikai ügynökségéről van szó.

Elsőre persze nem világos, miért jó a nukleáris rezsimnek megjelenni egy amatőr kiscsapat pályáján, de a fineszes keleti propagandisták húzása máris bejönni látszik, mert amióta a podcast kiszúrta, már a BBC is foglakozott a témával.

A Non League Nomads érdeklődésére a klub marketingese azt üzente, hogy a koreai fél igen profin lépett fel és hogy az ő klubjuk csak az első azok sorában, akiknél reklámozni fognak. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.