Az év magyar mozgóképes pillanatai

politika
2018 december 29., 19:27

Németh Szilárd először

link Forrás

Végig sivalkodta a januárt a Fidesz Szél Bernadett állítólagos nemzetbiztonsági kockázata miatt. Az egyik botrányos nemzetbiztonsági ülésről a kormánypárti tagok kivonultak az LMP-s képviselő miatt, Szél ezután a folyósón próbált meg Németh Szilárddal szót érteni, de az alelnöknek volt egy jobb ötlete. 

Németh Szilárd másodszor 

link Forrás

A turbófokozatúra kapcsolt kampány kikezdte a lövészárokba tolt Németh Szilárdot, egy februári sajtótájékoztatón válaszolt örökérvényűt a HírTV kérdésére. 

Az év kérdése

A március 15-i Békemeneten készült videoriportunkban bukkant fel egy asszony, aki megfogalmazta azt a kérdést, 

amit éveken át a Fidesz környékén sem mert senki feszegetni. 

link Forrás

Az év menekülése

Tiborcz István márciusban újabb szintre emelte a saját lábon állást, és megvédte szakdolgozatát a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán. A jeles napba a HVG riportere rondított bele: Tiborcz úgy megijedt, hogy a ráváró kisbuszba vetette magát.t

Az év válasza 

link Forrás

Az ATV kérdezte az utca emberét egy nappal a választások után. 

Az év alázása

link Forrás

A választási győzelem után rakták ki a viccesnek szánt válogatást Orbán kampányeseményeiről. A videó Patyi András, a nemzeti választási bizottság elnökének többszörös megsemmisítésével kezdődik.

Guga unboxingolta az élet értelmét 

„UAZ, UAZ, végre van egy UAZ-om, banyek, banyek! Végre van egy UAZ-om! Ó, de jó, végre! Hozzám tartozik. Tartozik hozzám egy UAZ. Van egy Fuxtec 6150-em. Érted, az ember, így tájékozódás szempontjából tudja, hogy hova tartozik. UAZ 452, Fuxtec 6150. Lassan kezdem felépíteni az életemet, ötvenévesen.”

link Forrás

Az év fakenews-ozása 

A cserkészeknek adott át egy felújított kastélyt Orbán Viktor Nagykovácsiban májusban, az eseményen pedig az Index riportere kísérelte meg kérdezni a miniszterelnököt. Orbán azzal hárította el a kérdést, hogy szerinte

az Index az egy fakenews-gyár,

ezért nem válaszol. 

Az év kábóbalesete

link Forrás

A Sargentini-jelentésről szóló szeptemberi vitában vette körbe magát Orbán kedvenc minisztereivel, akik teljesen kifagytak az Európai Parlament székein. 

Az év felháborodása 

link Forrás

"Igazoltatnak mert be akarok baszni?"

Az év szembesítése 

link Forrás

Az, amit a Párbeszéd képviselője, Tordai Bence a túlóratörvény parlamenti szavazása alatt alkotott, mozivásznakra kívánkozik. Orbántól Áderig, Kósától Rogánig kérdezett fel minden fideszes nagyembert, akiktől válaszul a kínos mosolygás, és a stroboszkópos villogás érkezett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.