Az év magyar mozgóképes pillanatai

Németh Szilárd először

Végig sivalkodta a januárt a Fidesz Szél Bernadett állítólagos nemzetbiztonsági kockázata miatt. Az egyik botrányos nemzetbiztonsági ülésről a kormánypárti tagok kivonultak az LMP-s képviselő miatt, Szél ezután a folyósón próbált meg Németh Szilárddal szót érteni, de az alelnöknek volt egy jobb ötlete. 

Németh Szilárd másodszor 

A turbófokozatúra kapcsolt kampány kikezdte a lövészárokba tolt Németh Szilárdot, egy februári sajtótájékoztatón válaszolt örökérvényűt a HírTV kérdésére. 

Az év kérdése

A március 15-i Békemeneten készült videoriportunkban bukkant fel egy asszony, aki megfogalmazta azt a kérdést, 

amit éveken át a Fidesz környékén sem mert senki feszegetni. 

Az év menekülése

Tiborcz István márciusban újabb szintre emelte a saját lábon állást, és megvédte szakdolgozatát a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán. A jeles napba a HVG riportere rondított bele: Tiborcz úgy megijedt, hogy a ráváró kisbuszba vetette magát.t

Az év válasza 

Az ATV kérdezte az utca emberét egy nappal a választások után. 

Az év alázása

A választási győzelem után rakták ki a viccesnek szánt válogatást Orbán kampányeseményeiről. A videó Patyi András, a nemzeti választási bizottság elnökének többszörös megsemmisítésével kezdődik.

Guga unboxingolta az élet értelmét 

„UAZ, UAZ, végre van egy UAZ-om, banyek, banyek! Végre van egy UAZ-om! Ó, de jó, végre! Hozzám tartozik. Tartozik hozzám egy UAZ. Van egy Fuxtec 6150-em. Érted, az ember, így tájékozódás szempontjából tudja, hogy hova tartozik. UAZ 452, Fuxtec 6150. Lassan kezdem felépíteni az életemet, ötvenévesen.”

Az év fakenews-ozása 

A cserkészeknek adott át egy felújított kastélyt Orbán Viktor Nagykovácsiban májusban, az eseményen pedig az Index riportere kísérelte meg kérdezni a miniszterelnököt. Orbán azzal hárította el a kérdést, hogy szerinte

az Index az egy fakenews-gyár,

ezért nem válaszol. 

Az év kábóbalesete

A Sargentini-jelentésről szóló szeptemberi vitában vette körbe magát Orbán kedvenc minisztereivel, akik teljesen kifagytak az Európai Parlament székein. 

Az év felháborodása 

"Igazoltatnak mert be akarok baszni?"

Az év szembesítése 

Az, amit a Párbeszéd képviselője, Tordai Bence a túlóratörvény parlamenti szavazása alatt alkotott, mozivásznakra kívánkozik. Orbántól Áderig, Kósától Rogánig kérdezett fel minden fideszes nagyembert, akiktől válaszul a kínos mosolygás, és a stroboszkópos villogás érkezett.