Az olasz parlament elfogadta a költségvetést, bizalmat szavazott a kormánynak

A miniszterelnök, Giuseppe Conte ivott egy kávét.Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Mindössze két órás vita után nagy többséggel, 327:228 arányban szavazta meg a 2019-es költségvetés átdolgozott változatát az olasz képviselőház, egyben bizalmat szavazva az Öt Csillag és a Liga koalíciós kormányának.

A költségvetés első változatát az Európai Bizottság visszautasította. Ezt a Bizottság csak az eurozóna tagjaival teheti meg, és korábban nem volt rá példa. Abban a populofasiszta kormány a reálisnál gyorsabb, 1,5 százalékos növekedés mellett is 2,4 százalékos hiánnyal számolt, hogy finanszírozhassa ígéreteit.

A bizottság eleinte ragaszkodott az eredetileg előirányzott 1,8 százalékos hiánycélhoz, de december elején már jelezték, hogy 1,95 környékéig engednek. A költségvetésben most 2,04 százalékos hiánnyal és az előrejelzésekhez közelibb, 1 százalékos növekedéssel számolnak. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.