Az olasz parlament elfogadta a költségvetést, bizalmat szavazott a kormánynak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A miniszterelnök, Giuseppe Conte ivott egy kávét.Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Mindössze két órás vita után nagy többséggel, 327:228 arányban szavazta meg a 2019-es költségvetés átdolgozott változatát az olasz képviselőház, egyben bizalmat szavazva az Öt Csillag és a Liga koalíciós kormányának.

A költségvetés első változatát az Európai Bizottság visszautasította. Ezt a Bizottság csak az eurozóna tagjaival teheti meg, és korábban nem volt rá példa. Abban a populofasiszta kormány a reálisnál gyorsabb, 1,5 százalékos növekedés mellett is 2,4 százalékos hiánnyal számolt, hogy finanszírozhassa ígéreteit.

A bizottság eleinte ragaszkodott az eredetileg előirányzott 1,8 százalékos hiánycélhoz, de december elején már jelezték, hogy 1,95 környékéig engednek. A költségvetésben most 2,04 százalékos hiánnyal és az előrejelzésekhez közelibb, 1 százalékos növekedéssel számolnak. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.