Terrorizmussal vádolják a skandináv turisták gyilkosait Marokkóban

külföld
2018 december 30., 19:41
comments 102

Terrorizmussal vádolja a marokkói ügyészség azt a 15 embert, akiknek gyaníthatóan közük van egy dán és egy norvég turista meggyilkolásához az Atlasz-hegységben.

A két meggyilkolt turista.
photo_camera A két meggyilkolt turista.

A vádhatóság közleménye szerint a vádpontok között van bűnszervezet alapítása terrorcselekmény elkövetésének és előkészítésének céljával, valamint megfontolt szándékból elkövetett emberölés is. Hármójuknál terrorcselekményre való felbujtás is szerepel a vádak között.

Az első három elfogott gyanúsított.
photo_camera Az első három elfogott gyanúsított. Fotó: -/AFP

A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersent és a 28 éves norvég Maren Uelandt holttestét elvágott torokkal december 19-én találták meg hatóságok a népszerű turistacélpont, a Toubkal felé vezető egyik ösvény közelében. A hétvége folyamán a svájci hatóságok egy svájci-spanyol kettős állampolgárt is őrizetbe vettek, akinek szerintük szintén köze van a kettős gyilkossághoz - írja az AP nyomán az MTI.

Korábbi hírek szerint az első négy elfogott gyanúsított hűséget fogadott az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek.

Helyszínelés a két turistanő sátránál, ahol megtalálták őket.
photo_camera Helyszínelés a két turistanő sátránál, ahol megtalálták őket. Fotó: -/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.