Putyin bízik az orosz-magyar együttműködés szorosabbra fűzésében

POLITIKA
2018 december 31., 16:38
comments 193

Kreml hivatalos oldala alapján írta meg az Index, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök újév alkalmából jókívánságokat küldött az Oroszországgal baráti, illetve azzal szóba álló, vagy üzleti/diplomáciai szempontból neki fontos országoknak.

Az üdvözleteket megkapták a FÁK-országok (az egykori Szovjetunió tagjai), Ukrajnát kivéve, de kapott köszöntést többek között Brazília, az USA, Csehország, Nagy-Britannia, Kína, Németország, India, Japán, Törökország, Olaszország, Horvátország, Magyarország, illetve Abházia és Dél-Oszétia is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én.
photo_camera Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Nem kapott viszont üdvözletet Észak-Korea, Lengyelország, Franciaország, Belgium, Hollandia és a Magyarországra szöktetett Gruevszkit börtönre ítélő Macedónia sem.

Putyin az üdvözletében Orbán Viktornak címezve azt írta, hogy az orosz-magyar kapcsolatokban jelentős fejlődést sikerült elérni, új szintre lépett az együttműködés, aminek a folytatásában, az együttműködés szorosabbra fűzésében, más területekre kiterjesztésében bízik.

Ez itt a 90 perces dokumentumfilmünk az orosz–magyar „együttműködésről”:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.