Putyin bízik az orosz-magyar együttműködés szorosabbra fűzésében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kreml hivatalos oldala alapján írta meg az Index, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök újév alkalmából jókívánságokat küldött az Oroszországgal baráti, illetve azzal szóba álló, vagy üzleti/diplomáciai szempontból neki fontos országoknak.

Az üdvözleteket megkapták a FÁK-országok (az egykori Szovjetunió tagjai), Ukrajnát kivéve, de kapott köszöntést többek között Brazília, az USA, Csehország, Nagy-Britannia, Kína, Németország, India, Japán, Törökország, Olaszország, Horvátország, Magyarország, illetve Abházia és Dél-Oszétia is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én.Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Nem kapott viszont üdvözletet Észak-Korea, Lengyelország, Franciaország, Belgium, Hollandia és a Magyarországra szöktetett Gruevszkit börtönre ítélő Macedónia sem.

Putyin az üdvözletében Orbán Viktornak címezve azt írta, hogy az orosz-magyar kapcsolatokban jelentős fejlődést sikerült elérni, új szintre lépett az együttműködés, aminek a folytatásában, az együttműködés szorosabbra fűzésében, más területekre kiterjesztésében bízik.

Ez itt a 90 perces dokumentumfilmünk az orosz–magyar „együttműködésről”: