Putyin bízik az orosz-magyar együttműködés szorosabbra fűzésében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kreml hivatalos oldala alapján írta meg az Index, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök újév alkalmából jókívánságokat küldött az Oroszországgal baráti, illetve azzal szóba álló, vagy üzleti/diplomáciai szempontból neki fontos országoknak.

Az üdvözleteket megkapták a FÁK-országok (az egykori Szovjetunió tagjai), Ukrajnát kivéve, de kapott köszöntést többek között Brazília, az USA, Csehország, Nagy-Britannia, Kína, Németország, India, Japán, Törökország, Olaszország, Horvátország, Magyarország, illetve Abházia és Dél-Oszétia is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én.Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Nem kapott viszont üdvözletet Észak-Korea, Lengyelország, Franciaország, Belgium, Hollandia és a Magyarországra szöktetett Gruevszkit börtönre ítélő Macedónia sem.

Putyin az üdvözletében Orbán Viktornak címezve azt írta, hogy az orosz-magyar kapcsolatokban jelentős fejlődést sikerült elérni, új szintre lépett az együttműködés, aminek a folytatásában, az együttműködés szorosabbra fűzésében, más területekre kiterjesztésében bízik.

Ez itt a 90 perces dokumentumfilmünk az orosz–magyar „együttműködésről”:

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.