Életben találtak egy 11 hónapos csecsemőt a magnitogorszki romok alatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Helyi idő szerint hétfő hajnalban történt gázrobbanás az oroszországi Magnitogorszk egyik lakóházában. A 48 lakásos, 120 embernek otthont adó ház romjai alól eddig 8 holttestet emeltek ki, és 36 embert eltűntként tartanak nyilván.

A csecsemő megmentésének pillanata.Fotó: Sputnik

A romok közül élve emeltek ki kedd hajnalban egy 11 hónapos csecsemőt. Csodával határos, hogy túlélte a katasztrófát, hiszen napközben -17 fok van a kazah határ közelében lévő városban, és az éjszakák még hidegebbek. A csecsemő állapota kritikus, kórházba szállították.

A mentést kedden fel kellett függeszteni, mert félő, hogy a ház maradéka ráomlik a mentőalakulatokra. (BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.