Siker: Orbán meghívta Magyarországra a brazil elnököt, ő pedig elfogadta a meghívást

politika
2019 január 02., 20:07

Orbán Viktor kormányfő brazíliai munkalátogatása keretében kétoldalú megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro brazil elnökkel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

Először: a találkozó során a felek áttekintették a két ország közötti nemzetközi, gazdasági és politikai együttműködési lehetőségeket. 

Másodszor: a magyar miniszterelnök megerősítette Jair Bolsonaro meghívását Magyarországra, melyet a brazil elnök elfogadott.

Emlékeztetőül: Bolsonaro egykori katonatisztből lett politikus, és militarista jobboldali fordulatot ígért a kampányában. Azt ígérte, hogy a bűnözőket lelövik, a környezetvédelmi szabályok egy részét pedig eltörlik. Megválasztásáról itt írtunk részletesen.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.