Egy Fidesz-közeli egyesület kiplakátolta Hódmezővásárhelyt azzal, hogy Márki-Zay magyarellenes

A Lázár János-párti vasarhely24.com arról számolt be, hogy Hódmezővásárhely több pontján óriásplakátok jelentek meg, amik Márki-Zay Péter független polgármestertől származó idézetet és egy fotót tartalmaznak. A plakátokat a Fidesz-közeli Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület helyezte ki. Ilyen az ellenzéki politizálás a magyar vidéken 2019-ben:

Fotó: vasarhely24.com

A Márki-Zay szövegéből kiragadott mondat – amire hivatkozva Soros emberének nevezik – egyébként a Mérce tudósítása szerint így hangzott:

„Érdekes módon fejtegetését úgy folytatta, hogy Soros György javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia, amely szerint komoly bevándorlási rendszert és »határőrséget« kellene az uniónak szerveznie.”

Fotó: vasarhely24.com

Ez a kijelentése pedig úgy hangzott, hogy a tavaly februári köszönőbeszédében azt mondta, annyi migránst se fog beengedni az országba, mint Rogán Antal. A Mérce tudósítója erre rákérdezett, amire Márki-Zay közölte: „Számtalanszor elmondtam, hogy a menekülteket befogadnám, most a letelepedési kötvényesekről beszéltem.”

Fotó: vasarhely24.com

Egy másik plakát szerint pedig Márki-Zay magyarellenes, amiért a Sargentini-jelentésről azt mondta, „örömünnep, óriási öröm egész Európának”. Ebben a videóban beszélt a jelentésről, amiben világossá teszi, hogy szerinte a jelentés a magyar kormányt ítéli el, nem a magyar embereket, még ha Magyarország szégyellheti is, hogy ide jutott, hogy ekkora hatalmat adott Orbán Viktornak. Azt, hogy örömünnep, arra értette, hogy az EU-val szemben Oroszországot választó erők kisebbségbe kerültek Európában, és Márki-Zay annak örült, hogy „Orbán Viktor nem lesz Európa vezetője, ez teljesen egyértelművé vált”, de az EU-s pénzek folyósításának leállítása óriási probléma.

Márki-Zay Péterrel a héten készítettünk interjút az új egyesületéről, a Mindenki Magyarországért Mozgalomról.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.