Egy Fidesz-közeli egyesület kiplakátolta Hódmezővásárhelyt azzal, hogy Márki-Zay magyarellenes

POLITIKA
2019 január 4., 10:37
comments 360

A Lázár János-párti vasarhely24.com arról számolt be, hogy Hódmezővásárhely több pontján óriásplakátok jelentek meg, amik Márki-Zay Péter független polgármestertől származó idézetet és egy fotót tartalmaznak. A plakátokat a Fidesz-közeli Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület helyezte ki. Ilyen az ellenzéki politizálás a magyar vidéken 2019-ben:

photo_camera Fotó: vasarhely24.com

A Márki-Zay szövegéből kiragadott mondat – amire hivatkozva Soros emberének nevezik – egyébként a Mérce tudósítása szerint így hangzott:

„Érdekes módon fejtegetését úgy folytatta, hogy Soros György javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia, amely szerint komoly bevándorlási rendszert és »határőrséget« kellene az uniónak szerveznie.”

photo_camera Fotó: vasarhely24.com

Ez a kijelentése pedig úgy hangzott, hogy a tavaly februári köszönőbeszédében azt mondta, annyi migránst se fog beengedni az országba, mint Rogán Antal. A Mérce tudósítója erre rákérdezett, amire Márki-Zay közölte: „Számtalanszor elmondtam, hogy a menekülteket befogadnám, most a letelepedési kötvényesekről beszéltem.”

photo_camera Fotó: vasarhely24.com

Egy másik plakát szerint pedig Márki-Zay magyarellenes, amiért a Sargentini-jelentésről azt mondta, „örömünnep, óriási öröm egész Európának”. Ebben a videóban beszélt a jelentésről, amiben világossá teszi, hogy szerinte a jelentés a magyar kormányt ítéli el, nem a magyar embereket, még ha Magyarország szégyellheti is, hogy ide jutott, hogy ekkora hatalmat adott Orbán Viktornak. Azt, hogy örömünnep, arra értette, hogy az EU-val szemben Oroszországot választó erők kisebbségbe kerültek Európában, és Márki-Zay annak örült, hogy „Orbán Viktor nem lesz Európa vezetője, ez teljesen egyértelművé vált”, de az EU-s pénzek folyósításának leállítása óriási probléma.

Márki-Zay Péterrel a héten készítettünk interjút az új egyesületéről, a Mindenki Magyarországért Mozgalomról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt