Migránsonként 15,5 millióból „védte meg” az országot a kormány

A magyar kormány tavaly összesen 99 milliárd forintot fordított a tömeges bevándorlás okozta nyomás kezelésére. Az mfor.hu ebből kiszámolta, hogy migránsonként 15,5 millióból „védte meg” az országot.

Orbán Viktor tavaly márciusban, amint éppen felmászik egy szedett-vedett kutyaólba, miközben azt mondja: „Saját szemeimmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné.”Forrás: Orbán Viktor/Facebook

2017-ben ugyan 155 milliárdot költöttek erre, de most még kevesebb migráns érkezett: 2017-ben még 21 396, 2016-ban 18 207, 2015-ben pedig 391 ezren próbálták vagy lépték át a határt.

Ehhez képest a police.hu adatai szerint 2018-ban összesen 6361 illegális bevándorló akart bejutni Magyarországra:

  • 1691 embert megakadályoztak a tiltott határátlépésben,
  • 4206 embert feltartóztattak, és az Ideiglenes Biztonsági Határzáron átkísértek,
  • 464 embert elfogtak, előállítottak, majd eljárás alá vontak.

Tehát az előző évhez képest tavaly 70 százalékkal csökkent a migránsok száma, de az erre fordított összeg csak 36 százalékkal csökkent, vagyis amíg 2017-ben migránsonként 7,2 millió forintot fordítottak egyetlen ember elleni védelemre, addig 2018-ban ez már több mint 15,5 millió volt, vagyis több mint duplája.

Persze az összeg jóval magasabb, ha hozzávesszük a lassan fél évtizede folyamatosan tartó, uszító kampányt is. (mfor.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.