Az M1 híradóban bemondták, hogy az eltitkolt felvételeken semmi új nincs, Varju támad, az őrök végzik a munkájukat

2019 január 5., szombat 18:30
589

„Reagált” a közmédia arra a délelőtt közölt videónkra, amin biztonsági emberek „intézkedtek” a DK-s képviselő Varju Lászlóval szemben az MTVA székházában december 17-én. 

A helyenként komikumba illő videón az őrök végtagjainál fogva rángatták ki a politikust a közmédia stúdiójának előteréből, többször földre szorították. Volt, hogy hatan fogták le egyszerre. A közmédia napokon keresztül mégis csak azt a pár másodpercet mutogatta adásban, ahol padlón fekve Varju fenyegetőzik a körülötte álló biztonságiaknak.  

Az MTVA-nak több kérdést is küldtünk az üggyel kapcsolatban. Érdeklődtünk arról, hogy mely cég fegyveres őrei intézkedtek, és miért csak azokat a pillanatokat hozták nyilvánosságra, amik beleillettek a közmédia politikai koncepciójába.

A kérdésekre nem válaszoltak, helyette ismét a Híradót használták üzeneteik tolmácsolására. A 19.30-as kiadásban egy kisebb hírblokkot szenteltek a videónak. (Az adás a hirado.hu-n, ezen a linken megtekinthető 29.38-tól, illetve később felkerült az anyag önálló vágata is.)

Varju, akiről korábban csak néhány másodperces, összevágott részleteket közöltek, hirtelen olyan fontos lett a közmédia számára, hogy komplett időrendben mutatták be a politikus napját az MTVA épületében. Kiderült róla, hogy órákon keresztül „mosolygott, provokált, nyomakodott”, nekirontott - így jutott fel az MTVA székház emeletén lévő üzemi területre. Ezután bejátszottak néhány másodpercet azokból a felvételekből, amiket ma a 444 hozott nyilvánosságra. Itt aztán váratlan fordulat következett. Kiderült, hogy a titkolt felvételeken, 

képeken semmi más nem történik, mint amit eddig is mutattunk: Varju László támad, az őrök pedig próbálják végezni a munkájukat.A riport szerint Varju megpróbálta megzavarni az üzem működését, nem volt hajlandó saját lábán elhagyni a stúdió előterét, dulakodott. 

A riport egy pontján még a videóbírót is segítségül hívták, és egy szuperlassításban próbálták bizonyítani, hogy a politikus tette a biztonsági lába elé a sajátját, amikor elbuktak, majd előkerült ifj. Lomniczi Zoltán CÖF-jogász is, aki az intézkedés szakszerűségét méltatta. A végső érv az erőszak ellen az volt, hogy Varju előbb sántított, aztán nem, végül mentő vitte el. 

Az végül nem derült ki, miért manipuláltak szándékosan egy 16 perces felvételt,  amin egy országgyűlési képviselőt toloncolnak ki az MTVA-ból, és miért egyedül az incidens után földön fetrengő politikusról mutattak sorozatosan vágóképeket, ha mégis érdekes volt a teljes felvétel.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt