Az Átlátszó kikéri az MTVA-székházban a képviselőkkel szemben erőszakot alkalmazó őrök nevét

Azt írja az Átlátszó, hogy a DK országgyűlési képviselőjével, Varju Lászlóval szembeni erőszakos intézkedésről készült felvétel alapján a közmédia biztonsági őrei a mentelmi jogot élvező országgyűlési képviselőkkel szemben jogellenesen léptek fel.

Eddig nincs hír arról, hogy nyomozás indulna az ügyben, és senkit sem hallgattak ki tanúként sem. A lap azt írja, közérdekű adatként kikérik az erőszakot alkalmazó őrök nevét, és mindazon ügyészek, rendőrök neveit, akik a feljelentéseket megkapták, és az eljárásban döntést fognak hozni. Ha nem kapják meg, akkor perelnek – írják. (Átlátszó)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.